Λογοθεραπεύτρια δημιουργεί έξυπνες εικόνες για να καταλάβουν τα παιδιά με αυτισμό τον Covid-19

Η Αμερικανίδα λογοθεραπεύτρια Tara Tuchel γνωρίζει πάρα πολύ καλά πόσο δυσκολεύτηκαν τα παιδιά με τις αλλαγές που έφερε στη ζωή τους η πανδημία, αλλά και που συνεχίζει να φέρνει. Για τα παιδιά με αυτισμό, το να κατανοήσουν πώς πρέπει να λειτουργούν στο εξής, για να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους άλλους, αποτελεί μεγάλη πρόκληση. Στο πλαίσιο της σελίδα Autism Little Learners, λοιπόν, η Tuchel αποφάσισε να δημιουργήσει μία σειρά από έξυπνες εικόνες με ιστοριούλες που βοηθούν τα παιδιά να αντιμετωπίσουν την ανασφάλεια που αισθάνονται, αλλά και να μάθουν πώς πρέπει να λειτουργούν αυτό το διάστημα.

Η ίδια, έχοντας εμπειρία πάνω από 20 χρόνια στα παιδιά με αυτισμό, δημιούργησε τη σελίδα Autism Little Learners ως πολύτιμη πηγή πληροφοριών για τους γονείς. Όταν ξεκίνησε η πανδημία, μια φίλη της που έχει κόρη με αυτισμό της ζήτησε να γράψει μια ιστορία, για να εξηγήσει στο παιδί τι ακριβώς συμβαίνει.

Αφού ξεκίνησε με τις πρώτες εικόνες, είδε ότι είχαν ιδιαίτερη πέραση στα social media, οπότε αποφάσισε να γράψει μερικές ακόμα ιστορίες για το πώς πρέπει τα παιδιά να διατηρούν τις αποστάσεις και πότε χρειάζεται να φορούν μάσκες, καθώς και τι να προσέξουν κατά την επιστροφή τους στο σχολείο.

Πολύ σύντομα, οι εικόνες και οι ιστορίες της ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο και μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες, αφού όπως αποδείχθηκε, αμέτρητα είναι τα παιδιά που μπόρεσαν να βοηθηθούν από αυτές. «Αυτό με έκανε να καταλάβω, ότι όλος ο κόσμος είναι ενωμένος σε αυτό που ζούμε και αντιμετωπίζει τις ίδιες προκλήσεις!», λέει η ίδια.

Δείτε κάποιες από τις εικόνες εδώ: