Τα παιδιά θα λατρέψουν αυτό το νοστιμότατο φαγητό, το οποίο δεν θα σας πάρει πάνω από μισή ώρα για να το φτιάξετε, ενώ είναι και χαμηλό σε λιπαρά!
Εμείς σας προτείνουμε να το φτιάξετε με λιγκουίνι, αλλά εσείς μπορείτε να επιλέξτε όποιο τύπο spaghetti [2] επιθυμείτε!
Υλικά:
- 400γρ. λιγκουίνι
- 90γρ. προσιούτο ή μπέικον
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 2 κρόκοι αυγών
- 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος (light)
- Χυμός από ένα λεμόνι
- Μια χούφτα φύλλα βασιλικού
- Τριμμένη παρμεζάνα (και για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση: Βράστε τα λιγκούινι και όσο περιμένετε τσιγαρίστε το μπέικον, το οποίο έχετε κόψει σε μικρά κομματάκια στο λάδι.
Στραγγίξτε τα μακαρόνια και κρατήστε λίγο από το νερό σε ένα λεκανάκι. Επιστρέψτε τα στην κατσαρόλα μαζί με το μπέικον. Ανακατέψτε τα. Σε ένα άλλο σκεύος αναμείξτε καλά τον χυμό λεμονιού, τους κρόκους και την κρέμα γάλακτος. Προσθέστε αυτό το μείγμα στα μακαρόνια και στη συνέχεια λίγη από την παρμεζάνα και τον βασιλικό. Αν χρειαστεί προσθέστε και λίγο από το νερό που κρατήσατε στην άκρη, για να γίνει πιο κρεμώδες. Σερβίρετε με επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα και βασιλικό.