Λαμπερή βράβευση για τους μαθητές που «σάρωσαν» στους διαγωνισμούς πληροφορικής

Λαμπερή βράβευση για τους μαθητές που «σάρωσαν» στους διαγωνισμούς πληροφορικής

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία η Τελετή Βράβευσης μαθητών που διακρίθηκαν στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Πληροφορικής και Υπολογιστικής Σκέψης BEBRAS και στην Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πληροφορικής.

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) κος Πρόδρομος Προδρόμου χαιρέτισε την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022, στο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο, στη Λευκωσία.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και o Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης κος Κυπριανός Λούης, λειτουργοί και επιθεωρητές του Υπουργείου, διευθυντές και εκπρόσωποι σχολείων, εκπαιδευτικοί, οι γονείς και φυσικά οι πρωταγωνιστές –μαθητές!

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Υπουργός σημείωσε ότι το ΥΠΠΑΝ έδωσε μεγάλη σημασία στην Πληροφορική, εντάσσοντας ως ξεχωριστό μάθημα στο Γυμνάσιο και το Λύκειο και τα τελευταία χρόνια και στο Δημοτικό.

Ακολούθως, ο κος Ανδρέας Λούτσιος, Αντιπρόεδρος του CCS ευχαρίστησε για τη συνεργασία το ΥΠΠΑΝ και τους εμπλεκόμενους φορείς που είναι ο Σύνδεσμος Καθηγητών Πληροφορικής (ΣΥΚΑΠ), ως συνδιοργανωτής και η εταιρεία XM και η Oracle Academy ως χορηγοί, καθώς και όλους τους εθελοντές-εκπαιδευτές που προσφέρουν το χρόνο και τις γνώσεις τους για το συντονισμό της διοργάνωσης και την προετοιμασία των μαθητών.

Εκ μέρους της Oracle Academy μίλησε ο κος Βασίλης Μόσχος, EMEA Cloud Lift Implementation Database Specialist και εκ μέρους του ΣΥΚΑΠ ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κος Πέτρος Γάης.

Δύο μετάλλια στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Πληροφορικής

Η έναρξη της τελετής έγινε με τη βράβευση 11 μαθητών που εκπροσώπησαν την Κύπρο σε διεθνείς ολυμπιάδες πληροφορικής και διαγωνισμούς προγραμματισμού το 2021. Χάριν στην εξαιρετική παρουσία των εν λόγω μαθητών, το 2021 η Κύπρος κέρδισε 2 χάλκινα μετάλλια στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Πληροφορικής, ένα αργυρό στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Νέων, ένα χρυσό, ένα αργυρό και έναν έπαινο στην Βαλκανική Ολυμπιάδα Γυμνασίων, τρία χάλκινα στη Βαλκανιάδα, και άλλα τόσα μετάλλια στους διεθνείς διαγωνισμούς Lotfi Zadeh, Infocup και Innopolis Open.

Ακολούθως, βραβεύτηκαν 15 μαθητές και μαθήτριες από κάθε τάξη (Δ’ – Ε’ – Στ’ Δημοτικού & Α’ – Β’ – Γ’ Γυμνασίου) που διακρίθηκαν στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Πληροφορικής και Υπολογιστικής Σκέψης BEBRAS 21-22. Επίσης, εκτός από τους μαθητές, βραβεύτηκαν και τα σχολεία με πολυάριθμες συμμετοχές καθώς και οι εκπαιδευτικοί που συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης Bebras.

Κλείνοντας, οι εκπρόσωποι του CCS ευχήθηκαν καλές επιτυχίες στους διακριθέντες μαθητές και πρότειναν τη συμμετοχή και σε άλλες συναφείς δράσεις του Συνδέσμου όπως είναι ο Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας που ανακοινώθηκε πρόσφατα και θα υλοποιηθεί διαδικτυακά στις 30/4-15/5, ο Διαγωνισμός Ρομποτικής Robotex που θα γίνει στις 24-26/06 και η Παγκύπρια Ολυμπιάδα Ρομποτικής WRO που θα γίνει στις 9/7.

Τέλος, οι διοργανωτές ευχαρίστησαν τους καθηγητές πληροφορικής που προσφέρουν εθελοντικά το χρόνο τους κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, είτε για το συντονισμό και επιτήρηση στη διοργάνωση BEBRAS είτε στην εκπαίδευση και προετοιμασία των ομάδων στην Ολυμπιάδα Πληροφορικής.

Περισσότερες πληροφορίες για όλους τους μαθητικούς διαγωνισμούς και νεανικές δράσεις με θέμα τις ψηφιακές δεξιότητες, τον προγραμματισμό, τη ρομποτική και την τεχνολογία θα βρείτε στην ιστοσελίδα του CCS www.ccs.org.cy

Διαβάστε επίσης:

44ο Παγκύπριο Συμπόσιο του Δικτύου Εταιρικών Σχολείων UNESCO στη Λευκάρα: Τα παιδιά έδειξαν τον δρόμο για το αύριο

Συγκίνηση: Ένα ολόκληρο γήπεδο «παγώνει» για να βάλει ένα τυφλό κορίτσι καλάθι! (video)

Ο τρόπος που αυτός ο μπαμπάς χειρίζεται το tantrum του παιδιού του είναι καθηλωτικός