Κυπελλούχοι στο Ατομικό Νεανίδων στην Ξιφασκία: Ιόλη Χριστοφή και ο Στυλιανός Ντουπέη Ρόχαν, συγχαρητήρια!

Η Ιόλη Χριστοφή και ο Στυλιανός Ντουπέη Ρόχαν αναδείχθηκαν Κυπελλούχοι στο Ατομικό Νεανίδων και Εφήβων Κάτω των 17 αντίστοιχα στο Κύπελλο Εφήβων/Νεανίδων Ξ17 το Ξίφος Μονομαχίας, που διεξήχθη χθες Σάββατο και που αποτέλεσε το έναυσμα της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, στο ατομικό Εφήβων Κ17 Κυπελλούχος αναδείχθηκε ο Ντουπέη Ρόχαν Στυλιανός ο οποίος επικράτησε στον τελικό του Τσακούνοβ Ματβέυ. Τις τρίτες θέσεις μοιράστηκαν οι Αδάμου Κωνσταντίνος και Αριστείδου Ιωάννης.

Στο Ατομικό Νεανίδων Κ17, Κυπελλούχα αναδείχθηκε η Χριστοφή Ιόλη νικώντας στον τελικό την Εμμανουηλίδου Ελένη. Τις τρίτες θέσεις μοιράστηκαν οι Μακαυ Μίτλετον Σοφία και Στεφανίδου Γεωργία.

Ακολούθως, την σκυτάλη πήραν οι νεαροί ξιφομάχοι, οι οποίοι αγωνίστηκαν στο 1ο Αναπτυξιακό Τουρνουά για ηλικίες κάτω των 11 ετών. Το τουρνουά είναι ειδικά σχεδιασμένο για τους σκοπούς της ανάπτυξης του αθλήματος και προσέλκυσης νέων παιδιών στο άθλημα προβάλλοντας κυρίως τα οφέλη της συμμετοχής, της φιλίας και του ευ αγωνίζεσθαι. Έχουν προγραμματιστεί 4 τουρνουά για την περίοδο 2023-2024 από τα οποία θα βραβευθούν αθλητές, προπονητές και Σωματεία όπως παρακάτω:

  • Υποσχόμενοι αθλητές = Ανακηρύσσονται οι 3 πρώτοι στην τελική κατάταξη της κάθε κατηγορίας.
  • Πιο συνεπής αθλητής = Συμμετοχή σε όλους τους αγώνες και μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία (Ένας αθλητής σε κάθε κατηγορία).
  • Προπονητής Ανάπτυξης = Ο προπονητής με τους περισσότερους αθλητές στις 3 πρώτες θέσεις της τελικής κατάταξης σε κάθε κατηγορία.
  • Σωματείο Ανάπτυξης = Το Σωματείο με τη μεγαλύτερη συμμετοχή αθλητών του στους αγώνες.
Διαβάστε επίσης:

Εκπαιδευτική συνάντηση και ξενάγηση στο «Καλαβασός-Τέντα» από Υπ. Παιδείας

Υπέροχη σαλάτα: Μάνγκο, σπανάκι, μύρτιλα, καρύδια και φέτα