Κουβάλησαν στα χέρια το σπίτι του παππού για να μένει κοντά στα παιδιά και τα εγγόνια του (βίντεο)

Κουβάλησαν στα χέρια το σπίτι του παππού για να μένει κοντά στα παιδιά και τα εγγόνια του (βίντεο)

Η παράδοση να μένουν οι ηλικιωμένοι κοντά στα παιδιά και τα εγγόνια τους δεν συνηθίζεται μόνο στη χώρα μας. Και αυτό το αποδεικνύει το παρακάτω βίντεο, από τις Φιλιππίνες, το οποίο έχει γίνει viral τις τελευταίες ημέρες για έναν πολύ συγκινητικό λόγο!

Σε αυτό θα δείτε περίπου 25 ανθρώπους, οι οποίοι μεταφέρουν ένα σπίτι ύψους 2,5 μέτρων, το οποίο έχει τοποθετηθεί πάνω σε παλούκια. Οι άνθρωποι σηκώνουν το ξύλινο σπίτι στην πλάτη τους και περπατούν για τουλάχιστον δύο ώρες στον χωματόδρομο της Zamboanga del Norte με σκοπό να μεταφέρουν έναν παππού κοντά στον γιο και τα εγγόνια του.

Η ευγενική αυτή χειρονομία μπορεί να τους εξάντληση σωματικά, όμως καθ’όλη την διάρκεια της διαδρομής, το χειροκρότημα και οι επευφημίες του κόσμου που έχει συγκεντρωθεί συγκινούν.

«Ο παππούς δεν είχε κανέναν να τον φροντίσει γιατί η γυναίκα του είχε πεθάνει και τα παιδιά του ήθελαν να ζήσει κοντά. Ωστόσο, το σπίτι του ήταν πολύ βαρύ μόνο για τους συγγενείς του, έτσι μερικοί από τους γείτονες προσφέρθηκαν εθελοντικά να βοηθήσουν», εξήγησε η τοπική Rhezelle Aranjuez.

«Ήταν όλοι κουρασμένοι μετά από αυτό, αλλά οι κόρες του ηλικιωμένους τους μαγείρεψαν ένα γεύμα. Και έγινε κάτι σαν γιορτή!»

Διαβάστε ακόμα:

Η Λευκωσία φορά τα χριστουγεννιάτικά της με συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη

Εκδήλωση για τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία την Παρασκευή 3/12

8χρονος πνίγηκε όταν κατάπιε “τρελομπαλάκι”