Κορωνοϊός: Μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα στις υπηρεσίες μικρών παιδιών

Μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα για εξυπηρέτηση παιδιών 5-11 ετών από το Υπουργείο Υγείας

Στη λειτουργία μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων, που θα εξυπηρετούν μόνο παιδιά ηλικίας 5 μέχρι 11 ετών, προχωρεί το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου. Στο πλαίσιο των προσπαθειών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των γονέων/κηδεμόνων και δη των παιδιών των συγκεκριμένων ηλικιών.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το αρμόδιο Υπουργείο αναφέρει συγκεκριμένα ότι αύριο, 29 Ιανουαρίου 2022, το εμβολιαστικό κέντρο στην Κρατική έκθεση – σημείο Α’ θα εξυπηρετεί μόνο παιδιά ηλικίας 5 – 11 ετών, κατόπιν ραντεβού μέσω της πύλης εμβολιασμού ή με walk in.

Οι ώρες λειτουργίας του Κέντρου θα είναι από τις 08:00 μέχρι τις 14:00.

Επίσης, αναφέρει ότι στις 5 Φεβρουαρίου 2022, το εμβολιαστικό κέντρο στο Αθλητικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού – σημείο Α’ θα εξυπηρετεί μόνο παιδιά ηλικίας 5-11 ετών (walk in και ραντεβού μέσω της πύλης εμβολιασμού).

Οι ώρες λειτουργίας για το συγκεκριμένο Κέντρο θα είναι, επίσης, από τις 08:00 μέχρι τις 14:00.

Σημειώνει ότι  στις πιο πάνω ημερομηνίες θα παρέχεται η δυνατότητα εμβολιασμού σε παιδιά, τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα στο ΓεΣΥ.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών θα πρέπει να προσκομίζεται το έντυπο συγκατάθεσης υπογεγραμμένο και από τους δύο γονείς, όπως επίσης αποδεικτικό ταυτοποίησης (ταυτότητα, πιστοποιητικό γέννησης).

Στο έντυπο θα πρέπει να δίνεται συγκατάθεση εμβολιασμού του ανηλίκου και από τους δύο γονείς / κηδεμόνες, εκτός και αν νομικά (με προσκόμιση σχετικής απόφασης Δικαστηρίου) κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο.

Το έγγραφο ταυτοποίησης του ανήλικου όπως και του συνοδού γονέα / κηδεμόνα θα πρέπει να παρουσιάζονται κατά τον Εμβολιασμό του πρώτου στο Εμβολιαστικό Κέντρο.

(ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΓΒΑ)

Διαβάστε ακόμα:

Εμβολιάστηκαν οι γονείς του 3χρονου με καρδιοπάθεια – Πότε θα μεταφερθεί στη Γερμανία

Μαμά τριδύμων δείχνει την εξωπραγματική κοιλιά της – Μωβ και γεμάτη μελανιές (εικόνες+video)

H Mary Poppins «πετά» στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών για 4 μοναδικές παραστάσεις