Κορωνοϊός: Αυτό είναι το κράτος που κατέγραψε κρούσματα για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας

Κορωνοϊός: Αυτό είναι το κράτος που κατέγραψε κρούσματα για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας

Στη Μικρονησία, ένα μικροσκοπικό κράτος του Ειρηνικού Ωκεανού, που ήταν μέχρι πρόσφατα ένα από τα ελάχιστα κράτη χωρίς κρούσματα της COVID-19, επιβεβαίωσε για πρώτη φορά μετά από 2,5 χρόνια κρούσματα σε δύο νησιά του.

Πέρα από λίγα μεμονωμένα συνοριακά κρούσματα σε διαχειριζόμενη καραντίνα, τα ομόσπονδα κράτη της Μικρονησίας παρέμειναν χωρίς άλλα κρούσματα λόγω της τοποθεσίας τους, περίπου 1.600 χλμ βόρεια της Παπούα Νέα Γουινέα.

Δύο φοιτητές «έφεραν» τον ιό

Στην αρχή της εβδομάδας, όμως, δύο φοιτητές που έφτασαν στο νησί Kosrae από την πρωτεύουσα της Μικρονησίας, διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό. Οι αρχές της χώρας επιβεβαίωσαν στην συνέχεια ότι 10 από τα 11 μέλη των οικογενειών των δύο κρουσμάτων βρέθηκαν επίσης θετικά στον ιό.

Ο Πρόεδρος της χώρας, David Panuelo, δήλωσε την Τρίτη ότι η Μικρονησία βρίσκεται ενώπιον μίας «γοργά εξελισσόμενης κατάστασης», καθώς επιβεβαιώθηκαν δεκάδες νέα κρούσματα. Άλλωστε, 25 από τους 28 ασθενείς που νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο στο νησί Kosrae με συμπτώματα γρίπης, ήταν θετικοί στον COVID-19.

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας αποτρέπουν τους πολίτες να πραγματοποιούν δημόσιες συναντήσεις και συστήνουν τη χρήση μάσκας, όμως όλες οι δημόσιες υπηρεσίες παραμένουν ανοιχτές.

Η Μικρονησία σκοπεύει να άρει τους περιορισμούς εισόδου στη χώρα την 1η Αυγούστου, όμως οι επισκέπτες θα πρέπει να επιδεικνύουν αποδεικτικό εμβολιασμού και αρνητικό τεστ για την COVID-19.

Διαβάστε ακόμα:

Κυρά της Λαπήθου: Την έγδυσαν, την έσερναν για να μαρτυρήσει πού έκρυβε τους στρατιώτες… δεν λύγισε ποτέ!

«Δεν τα παρατάω ποτέ»: Η συγκλονιστική ιστορία του πατέρα με τη σπάνια πάθηση και ο αγώνας του για ζωή!

Προπάππους ετών 98 μόλις ολοκλήρωσε το Μάστερ του στην Ιστορία – «Η γνώση είναι ο θησαυρός μου»