Κορμός-βραχάκι: Το αγαπημένο μας σοκολατένιο γλυκό σε μια πιο «άγρια» εκδοχή

κορμός

Ιδανικό για κέρασμα, για τούρτα γενεθλίων ή απλώς για την απόλαυσή σας, το γλυκό που σας προτείνουμε σήμερα θα σας θυμίσει τα παιδικά σας χρόνια και θα σας χαρίσει απολαυστικές, οικογενειακές στιγμές.

Διαβάστε ακόμη: Η πιο γλυκιά συνταγή της εβδομάδας: Κορμός σοκολάτας με μπανάνα

Το ακόμα καλύτερο; Φτιάχνεται εύκολα με υλικά τα οποία το πιθανότερο είναι ήδη να έχετε στο ντουλάπι σας.

Υλικά:

200 γρ. μπισκότα τύπου digestive

135γρ. μαργαρίνη

200γρ. κουβερτούρα

2-3 κουταλιές μέλι

100γρ. μικρά marshmallows

Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Προαιρετικά: σταφίδες, αποξηραμένα φρούτα, ξηροί καρποί ή ποπ κορν

Εκτέλεση: Λαδώστε ελαφρά και απλώστε χαρτί ψησίματος σε μία ορθογώνια φόρμα ζαχαροπλαστικής.

Σε μια σακούλα πολλαπλών χρήσεων σπάστε με τον πλάστη τα μπισκότα και αφήστε τα στην άκρη. Σε ένα τηγάνι λιώστε το βούτυρο, τη σοκολάτα και το μέλι, ανακατεύοντας απαλά σε σιγανή φωτιά. Το μείγμα θα είναι έτοιμο όταν δεν θα υπάρχουν καθόλου κομμάτια σοκολάτας. Απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.

Πάρτε τα μπισκότα και τα marshmellows και όποια υλικά από τα προαιρετικά θέλετε και ανακατέψτε τα με το μείγμα της σοκολάτας, μέχρι όλα να είναι καλυμμένα με σοκολάτα.

Μεταφέρετε το μείγμα στην φόρμα και απλώστε το καλά. Αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, γαρνίρετε με την ζάχαρη άχνη και κόψτε σε κομμάτια. Καλή απόλαυση.

κεντρική φωτογραφία: bbcgoodfood.com