Κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική – Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι

Κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική - Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι

Κίτρινη προειδοποίηση, για καταιγίδες και χαλάζι, στο εσωτερικό, εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία τίθεται σε ισχύ από τη 1:00 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως την περιοχή του εσωτερικού και βόρεια. Η ένταση της βροχής πιθανό παροδικά να ξεπεράσει τα 35 χιλιοστά ανά ώρα, ενώ πιθανό να πέσει και χαλάζι μικρού μεγέθους.

Η κίτρινη προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τη 1:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, μέχρι τις 6:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Το απόγευμα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και στο βόρειο μισό του νησιού. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη κατά διαστήματα, ενώ σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν θαλάσσιοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο αργότερα τοπικά, κυρίως στο εσωτερικό, αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ αργότερα τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, και πιθανό σύντομη καταιγίδα στα ορεινά και στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν, αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει, γύρω στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 26 στα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, κατά τις μεσημβρινές ώρες τοπικά αυξημένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν μεμονωμένη ελαφρά βροχή στα ορεινά, ενώ το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος από μέσες νεφώσεις.

Το Σάββατο και την Κυριακή, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό καταιγίδα, ενώ στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι το Σάββατο και μη αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Διαβάστε επίσης

«Eξαιρετικά βλαβερά αποτελέσματα» στην ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η βρετανική κυβέρνηση βάζει φρένο σε βίζες συγγενών φοιτητών από το εξωτερικό