Κανάλι του YouTube έβαλε παραμύθι – θρίλερ -«Τρόμαξαν τα παιδιά» φωνάζουν οι γονείς

Σε μία καταγγελία για πρόκληση τρόμου στα παιδιά μέσω καναλιού που αναρτά ελληνόφωνα παιδικά παραμύθια στο YouTube προχώρησε μία Κύπρια μητέρα.

Όπως ανέφερε η μητέρα, έπειτα από επικοινωνία της με το Infokids.cy, το συγκεκριμένο κανάλι την Κυριακή 25 Απριλίου ανέβασε ένα παραμύθι με τίτλο «Το κρυφτό», το οποίο στην πραγματικότητα είναι μία «παιδική» animation ταινία τρόμου.

Στο παραμύθι μεταξύ άλλων εμφανίζονται δύο αδέλφια να παίζουν κρυφτό σε ένα στοιχειωμένο σπίτι, όπου το μικρότερο παιδί ψάχνει τη μεγαλύτερη αδελφή του και εκτυλίσσονται τρομακτικές σκηνές με φαντάσματα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της μητέρας, δεν ήταν λίγοι οι γονείς που έγραψαν σχόλια κάτω από το παραμύθι, ζητώντας να «κατέβει», ωστόσο, οι διαχειριστές το μόνο που έκαναν ήταν να απενεργοποιήσουν τη δυνατότητα ανάρτησης σχολίων.

«Αυτό το κανάλι στο YouToube «υποτίθεται» ότι παρουσιάζει ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ. Την Κυριακή ανέβασε αυτό το ΘΡΙΛΕΡ. Παρακαλώ όλους τους γονείς να κάνουν ΑΝΑΦΟΡΑ – REPORT για να το κατεβάσουν. Κάθε άλλο παρά παραμύθι είναι, ξύπνησε φόβο και τρόμο στα παιδιά. Πολλοί γονείς έγραψαν σχόλια κάτω από το βίντεο για να το κατεβάσουν και αντί αυτού απλά έσβησαν τα σχόλια», ανέφερε η μητέρα.

Το κανάλι πράγματι έχει απενεργοποιήσει τα σχόλια, ωστόσο αναφέρει κάτω από το βίντεο στον τίτλο ότι πρόκειται για Horror Story (ιστορία τρόμου), αλλά όχι σε πλήρως εμφανές σημείο (ο χρήστης υποχρεούται να πατήσει το «δείτε περισσότερα – show more) και στα αγγλικά, ότι το βίντεο ενδέχεται να έχει περιεχόμενο ακατάλληλο για παιδιά κάτω των 13 ετών.

Συνεπώς, τόσο οι διαχειριστές θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει σε κάποια ρύθμιση, προκειμένου να μην είναι προσβάσιμο στα μικρά κοινά αυτό το παραμύθι, όσο και οι γονείς να είναι υποψιασμένοι και προσεκτικοί σχετικά με ό,τι παρακολουθούν τα παιδιά στο διαδίκτυο.