«Η Σταχτοπούτα και το σπαθί των ευχών»: Το μιούζικαλ που μας ταξιδεύει στον κόσμο του παραμυθιού (από 2/11)

Η Methodius Theatre παρουσιάζει το musical «Η Σταχτοπούτα και το σπαθί των ευχών» σε ελεύθερη eλληνική διασκευή! To μιούζικαλ είναι βασισμένο στο γνωστό παραμύθι της Σταχτοπούτας, σε μια ιδιαίτερη, φρέσκια, μοντέρνα ελληνική διασκευή και σκηνοθεσία του Νεοκλή Νεοκλέους. Ένα μιούζικαλ που μας ταξιδεύει στον κόσμο του παραμυθιού, ξεκινά στις 2 Νοεμβρίου και θα μας γεμίσει μουσικές και όνειρα…

Λίγα λόγια για το έργο

Η Σταχτοπούτα είναι ένα κλασικό παραμύθι που αφηγείται τις περιπέτειες μιας κοπέλας, την οποία κακομεταχειρίζονται η κακιά μητριά – και οι αδερφές της. Το κεντρικό πρόσωπο του παραμυθιού είναι η Σταχτοπούτα, κόρη ενός πλούσιου εμπόρου. Η μητριά της και οι ετεροθαλείς αδελφές της υποβιβάζουν την Σταχτοπούτα σε ρόλο υπηρέτριάς τους, ενώ αυτές χαίρονται όλα τα πλούτη του εμπόρου. Την αναγκάζουν να κοιμάται στις στάχτες του τζακιού, απ’ όπου και παίρνει και το όνομα Σταχτοπούτα. Κάποιο βράδυ, την επισκέπτεται η νεράιδα-φίλη της και της δίνει ένα φόρεμα, μια άμαξα κι ένα ζευγάρι γυάλινα γοβάκια, προκειμένου να πάει στο- χορό του Πρίγκηπα. Ο πρίγκιπας εντυπωσιάζεται πολύ από το κορίτσι.  Μόλις το ρολόι κτυπήσει μεσάνυκτα η Σταχτοπούτα τρέχει να φύγει από το παλάτι, για να επιστρέψει το φόρεμα στην ώρα του, όπως είχε υποσχεθεί στην καλή της νεράιδα. Στο δρόμο και στη βιασύνη της αφήνει το ένα από τα δύο γοβάκια. Ο πρίγκηπας, καθώς δεν ξέρει τίποτα γι’ αυτή, παίρνει το γοβάκι κι ακολουθεί την άμαξα που την παραλαμβάνει από το χορό. Έτσι φτάνει στο σπίτι της κοπέλας που τον εντυπωσίασε, κι εκεί έρχεται αντιμέτωπος με τη μητριά της και τις αδελφές της, οι οποίες προσπαθούν με κόπους και βάσανα να φορέσουν το γοβάκι, προκειμένου να κερδίσουν τον πρίγκιπα. Μάταια όμως, καθώς αυτό ταιριάζει μόνο στη- Σταχτοπούτα, την οποία τελικά παντρεύεται ο πρίγκιπας.

Η Σταχτοπούτα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018, ώρα 19:00, στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, ενώ στη συνέχεια θα ταξιδέψει σε όλες τις πόλεις, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Οι ταλαντούχοι ηθοποιοί ερμηνεύουν ζωντανά επί σκηνής τραγούδια/συνθέσεις της Χριστίνας Αργύρη σε ελληνικούς στίχους του Σταύρου Σταύρου, ενώ οι χορογραφίες είναι δημιουργίες της Αντιγόνης Τασουρή.

Συντελεστές

Διασκευή Κειμένου/Σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους
Χορογραφίες: Αντιγόνη Τασουρή
Μουσική Σύνθεση/Επιμέλεια: Χριστίνα Αργύρη
Ενορχηστρώσεις-Παραγωγή: Jean-Paul Sacy
Στίχοι: Σταύρος Σταύρου
Σκηνικά: Σκηνοτεχνική Λτδ (Γιώργος Παπαδόπουλος)
Κοστούμια: Έλενα Χρυσοστόμου
Φροντιστήριο: Σωσάννα Τομάζου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Kαρολίνα Σπύρου
Ηχητική Κάλυψη: Digiworld
Hχοληψία: Ανδρέας Γιωργαλλής

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Στέλλα Φιλιππίδου, Σαββίνα Γεωργίου, Άντρεα Δημητρίου, Μαρίνα Φιλιππίδου-Θεοχάρους, Χρίστος Μάος, Άντρη Κούκου, Αθηνά Λιανού

Χορευτές: Πολύκαρπος Σολωμού, Πέρσια Γεωργίου, Άντρεα Νικολάου, Ελένη Γιωργάκη, Ηλίας Παπαδόπουλος, Αβραάμ Θωμά, Αλίκη Παναγίδη, Άθως Βακανάς.

Πρεμιέρα: Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, 2018 – Ώρα 19:00 / Δημοτικό Θέατρο Λατσιών

Άλλες Παραστάσεις

Λεμεσός – Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού
Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, στις 16:30
Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 στις 11:00

Λάρνακα – Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας
Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018, στις 16:30
Κυριακή 18 Νοεμβριου 2018, στις 11:00 και στις 15:00

Πάφος – Μαρκίδειο Θέατρο
Σάββατο 24 Νοεμβίου 2018, στις 16:30
Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 στις 11:00

Παραλίμνι– ΧΕΝΙΟΝ Theatre
Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018, στις 16:30
Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 στις 11:00

Λευκωσία – Δημοτικό Θέατρο Λατσιών
Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, στις 16:00
Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018, στις 11:00 & στις 15:00

Τιμή εισιτηρίου:  €13.00 για όλες τις ηλικίες

Πληροφορίες: 99510343 ή 22510480