Μία γυναίκα βρίσκεται νεκρή σε παιδική χαρά δημοτικού σχολείου. Οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως αποκαλύπτουν μία τρομακτική αλήθεια, η οποία προσθέτει ακόμη μεγαλύτερη τραγικότητα στο γεγονός.
Η αστυνομία ταυτοποίησε το θύμα, η οποία ήταν νέα μαμά και αποκάλυψε ότι αυτοπυρπολήθηκεστο τοπικό σχολείο, καθώς έπασχε από επιλόχειο κατάθλιψη.
Η γυναίκα, η οποία ήταν ψυχοθεραπεύτρια, εντοπίστηκε νεκρή, αφότου οι αστυνομικοί κλήθηκαν στην περιοχή για να ερευνήσουν το περιστατικό. Εκεί είδαν το άψυχο σώμα της 43χρονης μητέρας κοντά στο σχολείο. Ευτυχώς, την ώρα του συμβάντος δεν υπήρχε κάποιο παιδί που να δει το απονενοημένο διάβημα της γυναίκας.
Η 43χρονη ζούσε σε ένα συγκρότημα κατοικιών δίπλα στο σχολείο. Όπως εκτιμούν οι Αρχές, η γυναίκα περιέλουσε το σώματης με εύφλεκτο υγρό και αυτοπυρπολήθηκε. Ο θάνατός της αποδόθηκε σε αυτοκτονία.
Το πιο τραγικό όλων, ωστόσο, είναι, ότι είχε κάνει κι άλλη απόπειρα αυτοκτονίας, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της.
Στον απόηχο του θανάτου της εγείρεται η ανάγκη να αυξηθεί η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για την επιλόχειο κατάθλιψη. Ήδη η πρόνοια είχε απομακρύνει το 4 μηνών μωρό της λόγω της επιλόχειου, κάτι που πιθανότατα την κλόνισε ακόμη περισσότερο, οδηγώντας τη στον σοκαριστικό αυτό θάνατο.
Μπορεί να συμβεί σε κάθε γυναίκα
Μία κοινωνική λειτουργός και σύμβουλος ψυχικής υγείας σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια ανέφερε, ότι μπορεί να συμβεί σε κάθε γυναίκα.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, ένα ποσοστό της τάξης 1 στις 9 γυναίκες έχει βιώσει επιλόχειο κατάθλιψη μετά τη γέννα.
Είναι σημαντικό να ανφερθεί, ότι δεν είναι όλες οι μαμάδες που δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν, ότι παλεύουν με την επιλόχειο ή να ζητήσουν βοήθεια.
Δεν είναι απλά το baby blues
Η επιλόχειος κατάθλιψη είναι διαφορετικό από την απλή συναισθηματική δυσφορία μετά τον τοκετό, που είναι γνωστή ως baby blues.
Τα συμπτώματα της επιλόχειου είναι ανησυχία μήπως κάνει κακό στο μωρό, έλλειψη σύνδεσης με το νεογέννητο, θυμό και αποκοπή από τους αγαπημένους της, ενοχές, κλάματα και αίσθημα ανικανότητας να φροντίσει το παιδί.
Εάν εσείς ή κάποια αγαπημένη σας γνωρίζετε, ότι υποφέρει, καλό θα ήταν να ζητήσει/ζητήσετε βοήθεια, παρά να απομονωθείτε.
Διαβάστε επίσης:
Γούρι 2022: Φόρεσε το «ρόδι της ζωής» και χάρισε πολλά παιδικά χαμόγελα
Προσοχή! Αν έχετε αυτά τα ρούχα και παιχνίδια, μην τα δίνετε στα παιδιά σας (εικόνες)
Υπ. Υγείας: Ετοιμάζεται νέα Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών