Γυρίστε τον χρόνο πίσω με βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική είναι παγκοσμίως μία από τις πιο συχνές επεμβάσεις που αφορούν την αισθητική γύρω από τα μάτια. Με την αναίμακτη και την επεμβατική πλαστική βλεφάρων μπορείτε να έχετε ξανά ένα ζωηρό βλέμμα και μία ανανεωμένη εμφάνιση.

Η χαλάρωση του δέρματος και οι σακούλες που εμφανίζονται γύρω από τα μάτια μπορούν να προσθέσουν χρόνια και να κάνουν το βλέμμα μας να μοιάζει κουρασμένο. Το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι πάντα πιο ευαίσθητο και λεπτό σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα και με το πέρασμα χρονών είναι το πρώτο σημείο στο οποίο φαίνονται και τα πρώτα σημάδια του γήρατος.

Η βλεφαροπλαστική συμβάλλει στη βελτίωση της συνολικής εικόνας του προσώπου και είναι ιδανική για άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας. Κατά την επέμβαση, αφαιρείται το περίσσιο δέρμα ή το λίπος πάνω και κάτω από τα μάτια. Παρακάτω θα διαβάσετε μερικές ερωτήσεις, στις οποίες αν η απάντηση που θα δώσετε είναι ΝΑΙ για αρκετές από αυτές, ίσως να χρειάζεστε επεμβατική ή αναίμακτη βλεφαροπλαστική.

 • Φαίνονται τα μάτια σας πολύ κουρασμένα;
 • Το πάνω βλέφαρο νιώθετε να ακουμπάει στις βλεφαρίδες και ο ιδρώτας μπαίνει μέσα στα μάτια σας;
 • Φαίνεστε μεγαλύτερος από την ηλικία σας, από τις σακούλες κάτω από τα μάτια σας;
 • Έχετε μειωμένο οπτικό πεδίο και όραση λόγω της πτώσης των άνω βλεφάρων;
  Δυσκολεύεστε να απλώσετε το make up στα πάνω βλέφαρα;
 • Έχετε συχνούς πονοκεφάλους επειδή χρειάζεστε προσπάθεια για να κρατάτε τα βλέφαρά σας ανοιχτά;
 • Νιώθετε τα πάνω βλέφαρα να έχουν κρεμάσει και το δέρμα σας να είναι πιο λεπτό;
Περισσότερα για την επεμβατική βλεφαροπλαστική

Η επεμβατική βλεφαροπλαστική είναι μια επέμβαση κατά την οποία αφαιρείται το λίπος και το χαλαρό δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών. Συνήθως γίνεται σε άνδρες και γυναίκες μετά τα 35 τους έτη. Αρκετές όμως είναι και οι φορές που άτομα μικρότερης ηλικίας προχωρούν σε αυτή την επέμβαση λόγω πρόωρης πτώσης των βλεφάρων, η οποία τους προκαλεί προβλήματα όρασης.

Η επέμβαση βλεφαροπλαστικής μπορεί να γίνει σε μεμονωμένα βλέφαρα ή και στα τέσσερα. Πρέπει να θυμάστε ότι η βλεφαροπλαστική δεν είναι κατάλληλη για τις ρυτίδες στο πλάι των ματιών, όπως είναι το Botox, το υαλουρονικό οξύ ή το χημικό peeling.

Η διαδικασία της επεμβατικής Βλεφαροπλαστικής

Η πλαστική βλεφάρων γίνεται με μέθη και τοπική αναισθησία. Σε μερικές περιπτώσεις που ο ασθενής επιλέγει συνδυασμό και με άλλες επεμβάσεις αισθητικής, τότε μόνο μπορεί να χρειαστεί γενική αναισθησία. Η διάρκεια του χειρουργείου είναι περίπου μία με δύο ώρες, ανάλογα με το πρόβλημα και την περίπτωση του κάθε ασθενούς.

Οι τομές στα άνω βλέφαρα γίνονται πάντα παράλληλα με τη φυσική τους πτυχή, έτσι ώστε να μην αφήνουν κάποιο ορατό σημάδι μετά την ανάρρωση. Όσον αφορά τα κάτω βλέφαρα, εκεί η τομή γίνεται είτε στο εσωτερικό του βλεφάρου είτε κάτω από τις βλεφαρίδες.

Αν ο ασθενής χρειάζεται την αφαίρεση ή την τοποθέτηση λίπους στο κάτω βλέφαρο, τότε η τομή πρέπει να γίνει εσωτερικά.

Ο εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός, αφού κάνει την τομή πρέπει να αφαιρέσει το περίσσιο λίπος, να διορθώσει τη χαλάρωση αφαιρώντας κάποιο κομμάτι δέρματος και έπειτα να ράψει το σημείο με τα ειδικά ράμματα.

Αμέσως μετά την εγχείρηση ο ασθενής αισθάνεται μια μικρή ενόχληση και υπάρχει πρήξιμο στην περιοχή. Με το πέρασμα τον ημερών η κατάσταση φυσικά βελτιώνεται και την έβδομη περίπου ημέρα αφαιρούνται τα ράμματα.

Δέκα μέρες μετά η περιοχή θα είναι κοκκινισμένη όμως θα επιτρέπεται να χρησιμοποιήσετε ειδικό Make up ώστε να καλύψετε τα σημάδια.

Μετά την επέμβαση Βλεφαροπλαστικής

Καθ’ όλη τη διάρκεια της αποθεραπείας μετά από την επέμβαση βλεφαροπλαστικής θα πρέπει να:

 • Μην κάνετε πολύ έντονη άσκηση και βαριές δουλείες που απαιτούν να σηκώσετε βάρη.
 • Να φοράτε τα γυαλιά ηλίου σας, σε έντονη ηλιοφάνεια.
 • Μην κάθεστε πολύ ώρα μπροστά από οθόνες, που προκαλούν ξηρότητα στα μάτια.
 • Αποφύγετε τη θάλασσα και το κολύμπι γενικότερα.
 • Μην βάλετε τους φακούς επαφής σας για ένα διάστημα περίπου δέκα ημερών.
 • Αποφύγετε το κάπνισμα.
 • Μην βάζετε τα δάχτυλα στα μάτια και να μην τα τρίβετε, ώστε να μην επιβαρύνετε την περιοχή με μικρόβια.
 • Βάζετε το κεφάλι σας σε θέση πιο ψηλά από αυτή του στήθους σας όταν κοιμάστε.
 • Να χρησιμοποιείτε κρύα επιθέματα ώστε να μειωθεί το πρήξιμο.
 • Τέλος, να αποφύγετε τα φάρμακα όπως ναπροξένη, ασπιρίνη και ιβουπροφαίνη, τα οποία μπορούν να αυξήσουν τη ροή του αίματος σας.
Τι είναι η αναίμακτη βλεφαροπλαστική;

Έως και πριν μερικά χρόνια, η επεμβατική μέθοδος ήταν η μόνη λύση για ένα ανανεωμένο και ξεκούραστο βλέμμα. Με την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας υπάρχει πλέον και μία ακόμα λύση στη φαρέτρα των πλαστικών χειρουργών. Η αναίμακτη βλεφαροπλαστική είναι μια εναλλακτική λύση της επεμβατικής, όταν το πρόβλημα δεν είναι σε προχωρημένο στάδιο. Είναι μια θεραπεία κατά την οποία δεν χρησιμοποιείται νυστέρι για την αποκατάσταση της εικόνας της περιοχής γύρω από τα μάτια. Η διαδικασία γίνεται με μία υπερσύγχρονη συσκευή μικροχειρουργικής και τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά από δύο με τρεις συνεδρίες.

Είναι μια θεραπεία που βασίζεται στην εξάχνωση, μια διαδικασία η οποία μπορεί να αφαιρέσει τα κερατινοκύτταρα στην επιφάνεια του δέρματος, χωρίς να επηρεάσει στο παραμικρό τους ιστούς της γύρω περιοχής. Επιπλέον, ο ασθενής αποφεύγει κάθε πιθανή επιπλοκή που μπορεί να έχει μια χειρουργική επέμβαση και επίσης δεν υπάρχουν ράμματα και πρήξιμο.

Πρόκειται για μία σχετικά απλή και ανώδυνη θεραπεία, χωρίς ιδιαίτερο χρόνο αποθεραπείας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στη δουλειά σας και τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Αν φοβάστε λοιπόν τα ράμματα, τότε αυτή είναι ίσως η ιδανική λύση για να εξαφανίσετε κάθε ατέλεια στην περιοχή γύρω από τα μάτια σας. Οι συνεδρίες διαρκούν περίπου είκοσι λεπτά και δεν απαιτούν καν τοπική αναισθησία, παρά μόνο αναισθητική αλοιφή. Τα σημάδια μπορούν στην συνέχεια να καλυφθούν κατευθείαν με το ειδικό Make up.