Φτιάχνουμε εύκολο και γρήγορο τυρόψωμο χωρίς ζύμωμα

Αν ψάχνετε ένα υπέροχο συνοδευτικό για το μεσημεριανό σας γεύμα, ένα σνακ για τις απογευματινές λιγουρίτσες, αλλά και για πρωινό, το τυρόψωμο είναι η ιδανική συνταγή.

Μάλιστα, αν δεν χρειάζεται και ζύμωμα, τότε είναι ακόμη ιδανικότερη.

Βρήκαμε μία συνταγή που θα φτιάξετε τυρόψωμο εύκολα και γρήγορα και είμαστε σίγουροι ότι τα πιτσιρίκια θα ξετρελαθούν.

Τι θα χρειαστείτε

2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 κούπα τριμμένο τσένταρ (ή όποιο άλλο τυρί της αρεσκείας σας)
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα και λίγη για το πασπάλισμα
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
60 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κούπα γάλα
2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ή θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

Σε μια μακρόστενη φόρμα ψωμιού (12 x 22 εκ.) απλώνετε μία λαδόκολλα. Αρχικά, ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι το τσένταρ και την παρμεζάνα σε ένα μπολ.  Αντιστοίχως, σε ένα άλλο ανακατεύεται το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τα αυγά.
Ενώνετε τα δύο μείγματα και προσθέτετε τη ρίγανη ή το θυμάρι.

Στη συνέχεια απλώνετε το μείγμα στη λαδόκολλα και πασπαλίζετε με την επιπλέον παρμεζάνα.

Ψήνετε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά και όταν το βγάλετε από τον φούρνο περιμένετε φ5′ προτού το ξεφορμάρετε. Έτοιμο!

Διαβάστε επίσης:

Σπιτικά μπισκότα-σκάκι για το πρωινό, το σνακ στο σχολείο, αλλά και το γραφείο

3 χορταστικά σάντουιτς για το πιο γευστικό σχολικό κολατσιό!

Ομελέτα φούρνου σαν πίτσα με χωριάτικο λουκάνικο