Φτιάξτε ένα υπέροχο, πολύχρωμο αερόστατο από χαρτόνι!

Τώρα που το δεύτερο το lockdown αποτελεί γεγονός και οι δραστηριότητες περιορίζονται σε μεγάλο βαθμό, μένουμε σπίτι και γεμίζουμε τον χρόνο μας με τα παιδιά.

Με δημιουργική διάθεση και απλά υλικά μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχες κατασκευές που  θα μείνουν στο δωμάτιο του παιδιού και να είναι περήφανο για το έργο του.

Μία πολύ όμορφη ιδέα είναι το πολύχρωμο αερόστατο. Η προτεινόμενη ηλικία είναι από 4-8, ενώ για τα πιο μικρά παιδιά θα χρειαστεί η βοήθεια της μαμάς.

Πώς να φτιάξετε το αερόστατο

Έχοντας συγκεντρώσει τα υλικά μας, ξεκινάμε να σχεδιάζουμε το πάνω μέρος του αερόστατου σε κάθε ένα (διαφορετικού χρώματος) χαρτόνι.

Έπειτα κόβουμε ό,τι σχεδιάσαμε προηγουμένως.

Τσακίζουμε το κάθε κομμάτι από το αερόστατο στη μέση και κολλάμε μεταξύ τους κάθε διπλωμένη πλευρά που έχει δημιουργηθεί.

Παράλληλα, είτε κόβουμε στη μέση, είτε κόβουμε ένα πιο μικρό κομμάτι από το ρολό-χαρτί υγείας.

Μπορούμε να στολίσουμε το κάτω μέρος του αερόστατου με χρωματιστούς κύκλους ή οποιαδήποτε σχέδια μας αρέσουν, τα οποία αφού τα σχεδιάσουμε και τα κόψουμε τα κολλάμε επάνω στο ρολό.

Τέλος κόβουμε ένα κομμάτι σπάγκο και το κολλάμε στο ρολό απο δύο πλευρές καταλήγοντας στο χαρτόνι για να ολοκληρώσουμε το αερόστατο.

Γράφουμε στο πίσω ή στο κάτω μέρος την ημερομηνία και το όνομα μας για να θυμόμαστε την στιγμή!

Πηγή: CheirelProject