Έχασε τα άκρα του από μηνιγγίτιδα κι όμως σήμερα κάνει skate και χαμογελά πλατιά!

Η ιστορία του Taylor Lewis είναι από αυτές που προκαλούν ανάμεικτα συναισθήματα, θλίψης και ελπίδας. Το 5χρονο σήμερα αγόρι αρρώστησε από  μηνιγγίτιδα τον Απρίλιο του 2015, όταν ήταν μόλις οκτώ μηνών. Βρισκόταν 17 μέρες σε κώμα. Κατάφερε να επιζήσει, όμως οι γιατροί χρειάστηκε να του ακρωτηριάσουν τα άκρα. ‘Εχασε τα πόδια και τα δάχτυλα των χεριών του.

Το αγόρι έκανε από τότε αμέτρητα χειρουργεία. Στα 3 του χρόνια έβαλε για πρώτη φορά προσθετικά πόδια και από τότε άρχισε να περπατά από μόνος του. Αυτό ήταν ένα πολύ μεγάλο βήμα για την βελτίωση της σωματικής αλλά και ψυχικής του υγείας.

Ο Τέιλορ πηγαίνει από τότε σε κέντρο φυσικοθεραπείας κάθε 2 εβδομάδες και εκεί υπό την επίβλεψη ειδικών κάνει όλες τις απαραίτητες ασκήσεις.

Παράτησε τα προσθετικά μέλη για το… skate!

Καθώς, όμως, τα χρόνια περνούσαν και ο Τέιλορ μεγάλωνε, συνειδητοποίησε, ότι τα προσθετικά μέλη τον πονούν. Έτσι σταμάτησε να τα χρησιμοποιεί. Του δόθηκε αναπηρικό αμαξίδιο, όμως εκείνος προτίμησε τελικά το skate.

Η 26χρονη μητέρα του Terri Lewsley λέει, ότι “ξαπλώνει πάνω στο skate με το στομάχι του και έτσι πλοηγείται στον κόσμο. Όλο αυτό του δίνει μια ανεξαρτησία που είναι εξαιρετικά σημαντική γι’αυτόν.”

Τίποτα δεν τον σταματά

Το παιδί συνεχίζει να υποβάλλεται σε χειρουργεία με σκοπό να βελτιώνεται η ποιότητα της ζωής του και να μπορεί να αυτοεξυπηρετείται. “Σε κάθε επέμβαση καταφέρνει να ξεπερνά τα όποια προβλήματα και να βγαίνει νικητής!”, λέει η μαμά του.

Και συνεχίζει: “Η χειρότερη μέρα της ζωής μου ήταν αυτή που οι γιατροί μας είπαν να αποχαιρετιστούμε, γιατί δεν είχε πιθανότητες να επιζήσει. Προσευχόμουν να τα καταφέρει και μετά τα χειρουργεία των ακρωτηριασμών τον είδα να χαμογελά ξανά. Την πρώτη φορά που στάθηκε όρθιος έκλαιγα από συγκίνηση. Είναι ο μεγαλύτερος μαχητής που έχω γνωρίσει ποτέ. Και θέλω η ιστορία του να γίνει γνωστή”.

Για τον λόγο αυτό, η μαμά του δημιούργησε ένα βίντεο με όλη την περιπέτειά του που προκαλεί δάκρυα συγκίνησης:

Photo Credit: Caters News Agency

Διαβάστε ακόμα:

Απόλυτη φρίκη: Δηλητηρίασαν και σκότωσαν το 6χρονο παιδί τους – Φώναζε «κανείς δεν με αγαπά»

Σοκ στη Ρόδο: Στο νοσοκομείο 8χρονο κοριτσάκι που έπεσε θύμα βιασμού

Πήγαν τα μικρά παιδιά τους για εμβόλιο γρίπης και τους έκαναν του κορωνοϊού: Τι επιπλοκές παρουσίασαν