Προσοχή στην κακοκαιρία: Χρήσιμες συμβουλές για να μην πλημμυρίσει το σπίτι ή το κατάστημά μας

Έρχεται κακοκαιρία - Χρήσιμες συμβουλές για να μην πλημμυρίσει το σπίτι ή το κατάστημά μας

Καθώς ο καιρός αναμένεται βροχερός τις επόμενες μέρες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου μοιράζεται μερικές χρήσιμες συμβουλές για την έγκαιρη πρόληψη και τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, για την ελαχιστοποίηση των συνεπειών και καλύτερη αντιμετώπιση ενδεχόμενων πλημμυρικών φαινομένων.

Στην παρακάτω φωτογραφία ακολουθούν όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουμε, προκειμένου να αποφύγουμε πλημμύρες στο σπίτι μας ή στο κατάστημά μας.

Κίτρινη προειδοποίηση για έντονα φαινόμενα

Κίτρινη Προειδοποίηση εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από σήμερα Πέμπτη στις 6:00 το πρωί μέχρι τις 6:00 το πρωί της Παρασκευής. Συνδυασμός βροχών με πιθανόν μεμονωμένων καταιγίδων αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά παροδικά τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και τοπικά στα δυτικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Αύριο βράδυ ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες, κυρίως στα παράλια. Στα ψηλότερα ορεινά, ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα δυτικά μέχρι ταραγμένη. Την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά

. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, και θα παραμείνει κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Διαβάστε επίσης:

3 λόγοι που δεν μπορείς να βάλεις όρια στο παιδί σου (και πώς να τους αλλάξεις)

Αυτός είναι ο λόγος που τα παιδιά δεν μπορούν να πιάσουν σωστά το μολύβι

12 πειράματα που ο καθένας πρέπει να κάνει πριν αποφασίσει να γίνει γονιός