Έρχεται η Family Academy από το Μουσείο Παραμυθιού

Τη δημιουργία της Family Academy ανακοίνωσε για το 2021 το Μουσείο Παραμυθιού σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου-Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών.

Πολιτιστικός χορηγός της Family Academy είναι και φέτος η Ελληνική Τράπεζα, η οποία συνεχίζει να στηρίζει το Μουσείο Παραμυθιού .

Στόχος της Ακαδημίας

Στόχος της Ακαδημίας είναι η ανάπτυξη ενός διαλόγου με τους γονείς-φίλους του Μουσείου Παραμυθιού οι οποίοι συστηματικά, μέσα από την προσωπική επαφή και συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια εξέφραζαν ερωτήματα τόσο σε σχέση με την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών όσο και σε σχέση με την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας στα παιδιά.

Η Family Academy θα επιχειρήσει μέσα από δομημένες παρουσιάσεις και διάλογο με τους γονείς να απαντήσει σε όλα αυτά τα ερωτήματα στοχεύοντας στην εκπαίδευση των γονιών πάνω σε βασικές δεξιότητες και στην ενδυνάμωση τους με απώτερο στόχο την ανάπτυξη της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών.

Τι περιλαμβάνει η Ακαδημία

Η Ακαδημία περιλαμβάνει 8 σεμινάρια διάρκειας μιάμισης ώρας τα οποία θα πραγματοποιούνται μια φορά τον μήνα και θα απευθύνονται σε γονείς. Τα 8 διαδικτυακά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από τον Απρίλιο έως τον Δεκέμβριο του 2021.

Καλεσμένοι ομιλητές στα σεμινάρια θα είναι καταξιωμένοι επιστήμονες από τον χώρο της ψυχικής υγείας. Σε κάθε σεμινάριο θα προτείνονται στους γονείς παιδικά βιβλία σχετικά με την θεματική.

Podcast Family Academy

Το Μουσείο Παραμυθιού θα δημιουργήσει παράλληλα τη σειρά Podcasts Family Academy όπου μια φορά τον μήνα ένας καταξιωμένος επιστήμονας θα μιλάει για θέματα που αφορούν στα παιδιά και την οικογένεια.

Η συμμετοχή στα σεμινάρια της Family Academy είναι δωρεάν.

Επιστημονική υπεύθυνη της Family Academy είναι η Βίκυ Μπαλωμένου, διευθύντρια του Μουσείου Παραμυθιού και οικογενειακή θεραπεύτρια.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Family Academy θα μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του Μουσείου Παραμυθιού και στη σελίδα του στο Facebook.