Επικύηση: Πώς μπορεί μία γυναίκα να μείνει έγκυος, ενώ είναι ήδη

Επικύηση: Πώς μπορεί μία γυναίκα να μείνει έγκυος, ενώ είναι ήδη

Η 30χρονη Κάρα και ο 33χρονος σύζυγός της, Μπλέικ από το Τέξας καλωσόρισαν τα μωρά τους στις 25 Οκτωβρίου 2021.

Η νεαρή καθηγήτρια μαθηματικών έχει ήδη έναν μεγαλύτερο γιο και είχε αρχίσει να χάνει τις ελπίδες της για δεύτερη εγκυμοσύνη, αφού είχε βιώσει ήδη τρεις αποβολές.

Όπως η ίδια είχε δηλώσει, ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτική όταν τον Απρίλιο του 2021 πήγε στον γυναικολόγο, για να ελέγξει την εγκυμοσύνη της που βρισκόταν στα πρώτα στάδια.

Μέχρι το επόμενο ραντεβού με τον γιατρό, δύο εβδομάδες μετά, παραδέχτηκε πως ήταν τρομοκρατημένη. «Την ημέρα που πήγαμε στον γιατρό έτρεμα. Η αρτηριακή μου πίεση πρέπει να ήταν πολύ υψηλή. Είχα τρομοκρατηθεί», ανέφερε.

Ελάχιστα λεπτά μετά, η νεαρή γυναίκα έτρεμε, αυτή τη φορά από συγκίνηση. Ο γιατρός εντόπισε υγιή καρδιακό παλμό όχι μόνο για ένα μωρό, αλλά για δύο.

Και ενώ το πρώτο έμβρυο είχε εντοπιστεί, το δεύτερο αποτέλεσε έκπληξη, ακόμα και για τον γιατρό, ο οποίος εικάζει πως η σύλληψη έγινε πιθανότατα με διαφορά μιας εβδομάδας.

Πώς μία γυναίκα μπορεί να μείνει έγκυος ενώ είναι ήδη

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μία γυναίκα μένει έγκυος ενώ περιμένει ήδη ένα μωρό. Μία γυναίκα, η Michelle Hutchins έμεινε έγκυος στο τέλος του 2005 στον γιο της, Finley, και στις αρχές του 2006 στην κόρη της, Macey.

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και το 2017, όταν μία παρένθετη μητέρα που κυοφορούσε το μωρό ενός ζευγαριού που δεν μπορούσε να κάνει παιδιά, έμαθε στις 6 εβδομάδες, ότι ήταν ήδη έγκυος με ένα ακόμα μωρό, αυτό του συντρόφου της!

Η σπάνια αυτή κατάσταση ονομάζεται επικύηση (superfetation) και συμβαίνει όταν ένα άλλο ωάριο γονιμοποιείται και εμφυτεύεται στη μήτρα ημέρες ή ακόμη και εβδομάδες μετά το πρώτο, με αποτέλεσμα μια δεύτερη εγκυμοσύνη.

Η επικύηση ενδέχεται να συμβαίνει σε διάφορα θηλαστικά, όπως είναι τα τρωκτικά, τα κουνέλια, τα πρόβατα, τα άλογα και τα μαρσιποφόρα.

Διαβάστε επίσης:

Φορητό πικ απ για παιδιά φέρνει το «άγνωστο» βινύλιο στη ζωή τους

Ξεκινά σήμερα ο ποδηλατικός αγώνας L’Etape Cyprus by Tour De France – Συμμετέχουν και παιδιά!

“Mr. and Mrs. Bubble”: Μια φανταστική παιδική παράσταση με χιλιάδες σαπουνόφουσκες περιμένει τα παιδιά!