Έπειτα από 85 ημέρες νοσηλείας με Covid-19 παίρνει αγκαλιά το νεογέννητο μωρό της! (video)

Έπειτα από 85 ημέρες νοσηλείας με Covid-19 παίρνει αγκαλιά το νεογέννητο μωρό της! (video)

Μια νέα μαμά από τη Φλόριντα που νοσηλεύτηκε για 85 ημέρες στο νοσοκομείο με επιπλοκές της Covid-19 κατάφερε τελικά να επιστρέψει στο σπίτι της και να γνωρίσει το νεογέννητο μωρό της!

“Βγήκα μόνη μου από το αυτοκίνητο και περπάτησα μέχρι το σπίτι, κάτι που δεν πίστευα ότι θα καταφέρω”, λέει η Paola Gambini, 32 ετών. “Και τώρα αλλάζω τις πάνες της κόρης μου και τη νανουρίζω. Πράγματα που μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν ήξερα αν θα μπορέσω να κάνω.”

Η Gambini, κομμώτρια στο επάγγελμα, βρέθηκε θετική στην Covid-19 τον περασμένο Ιούλιο, στις 33 εβδομάδες εγκυμοσύνης.

Παρέμεινε αρχικά στο σπίτι με ελαφριά συμπτώματα, αλλά χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όταν άρχισε να έχει δυσκολία στην αναπνοή.

“Θυμάμαι τους διασώστες στο ασθενοφόρο να λένε πόσο τυχερή είμαι που τους κάλεσα εγκαίρως”, λέει η ίδια και προσθέτει, ότι μέσα σε 24 ώρες χρειάστηκε να υποβληθεί εκτάκτως σε καισαρική. “Είχα τρελαθεί στη σκέψη, ότι μπορεί να πέθαινα. Αναρωτιόμουν αν το μωρό μου θα τα καταφέρει.”

Η Gambini γέννησε το μωρό της, τη Liliana, στις 30 Ιουλίου. Το μωρό γεννήθηκε υγιές, όμως αμέσως οι γιατροί το πήραν μακριά της, για να φροντίσουν την ίδια.

“Θυμάμαι να την αγγίζω και να πιάνω τα μαλάκια της. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την στιγμή. Το μόνο που με ένοιαζε, ήταν να βεβαιωθώ, ότι θα είναι καλά”, λέει η ίδια.

Η κοπέλα δεν είχε προϋπάρχοντα νοσήματα, αλλά ούτε είχε εμβολιαστεί.

Η Gambini με τον σύντροφό της και την μπέμπα της, όταν επιτέλους επέστρεψε στο σπίτι της

Μεταφέρθηκε σε ένα διπλανό νοσοκομείο, μπήκε στον αναπνευστήρα και εκεί έμεινε για δύο εβδομάδες. Έπειτα την έβαλαν σε ένα ειδικό μηχάνημα οξυγόνωσης, το οποίο απομακρύνει το διοξείδιο του άνθρακα από το αίμα και στέλνει πίσω αίμα με οξυγόνο. Αυτό επιτρέπει στην καρδιά και στους πνεύμονες να ξεκουραστούν.

Στο μηχάνημα αυτό παρέμεινε για περισσότερες από 40 ημέρες. Ωστόσο, ο σύντροφός της και οι γονείς της φρόντιζαν την μπέμπα τους. “Ερχόταν και στο νοσοκομείο κάθε μέρα και με έβλεπε. Ήταν ο βράχος μου”, προσθέτει η ίδια.

Καθώς η υγεία της άρχισε να βελτιώνεται, η ιατρική ομάδα άρχισε να συνεργάζεται με τον σύντροφό της, για την έκπληξη που θα την περίμενε…

Στις 3 Σεπτεμβρίου, στα γενέθλιά της, η Gambini συνάντησε την κόρη της, για πρώτη φορά από τότε που την έφερε στον κόσμο.

Δείτε στο βίντεο την πρώτη συνάντηση με το μωρό της και την έξοδο από το νοσοκομείο

“Θυμάμαι να ανοίγω τα μάτια μου στο δωμάτιο και να μου τραγουδούν όλοι χρόνια πολλά. Είχαν γεμίσει το δωμάτιο με μπαλόνια και με ρώτησαν αν ήμουν έτοιμη να δω το μωρό μου!”, θυμάται η ίδια. “Μου την έδωσαν να την κρατήσω, όμως τα χέρια μου ήταν τόσο αδύναμα που φοβόμουν μη μου πέσει.”

Όπως προσθέτει η ίδια, όσο μείωνε τα φάρμακα που έπαιρνε, τόσο αντιλαμβανόταν πόσο μακρύς θα είναι ο δρόμος της ανάρρωσής της. Ήταν, όμως, αποφασισμένη να τα καταφέρει, για χάρη της κόρης της.

“Θυμάμαι να αναρωτιέμαι τι ποιότητα ζωής θα έχω και οι νοσοκόμες τότε μου είπαν: Για πάντα έτσι νομίζεις ότι θα είναι; Χρειάζεται απλά να σηκωθείς και να αρχίσεις να κινείσαι και όλα θα επιστρέψουν στο φυσιολογικό. Από τη μέρα εκείνη άρχισα να ρωτάω πότε θα γυρίσω πίσω στο μωρό μου”, συνεχίσει.

Η μεγάλη μέρα της επιστροφής στο σπίτι

Η Gambini αναχωρεί από το νοσοκομείο

Τελικά, στις 22 Οκτωβρίου, 85 ημέρες μετά την εισαγωγή της, η Gambini μπόρεσε να επιστρέψει στο σπίτι της, όπου συνεχίζει την ανάρρωσή της. “Ο κορωνοϊός επιτέθηκε στους πνεύμονές μου, προκαλώντας μόνιμη βλάβη στον μισό αριστερό πνεύμονα. Αν περπατήσω λίγο γρήγορα μου κόβεται η ανάσα. Και έχασα περίπου 36 κιλά, οπότε το σώμα μου χρειάζεται χρόνο για να δυναμώσει.”

Συνδεδεμένη ακόμα με το οξυγόνο, η Gambini μπορεί πλέον να παίρνει χαρά από την κόρη της. “Εκτιμάμε πλέον τη ζωή σε τέτοιο επίπεδο που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει, εκτός αν έχει περάσει κάτι αντίστοιχο. Δεν θεωρούμε πλέον τίποτα δεδομένο”, καταλήγει η ίδια.

πηγή – φωτογραφίες – βίντεο: goodmorningamerica.com

Διαβάστε ακόμα:

Τραγωδία στη Λεμεσό: Πνίγηκε μωρό την ώρα που το τάιζαν!

Ποια είναι η σωστή ηλικία για να φορέσει το παιδί φακούς επαφής;

4χρονος έγινε δωρητής για να σωθούν τα δίδυμα αδερφάκια του: «Θα τους σώσει; Θα το κάνω!»