Ένας εξαιρετικός τρόπος για να καθησυχάσετε το παιδί αν ακόμα κλαίει πριν τον παιδικό σταθμό!

Μια πολύ ευχάριστη, αλλά και δύσκολη στιγμή για τους γονείς είναι όταν πρέπει να αποχωριστούν τα παιδιά τους για τον παιδικό.

Οι πρώτες μέρες μοιάζουν βουνό. Έχουν αγωνία, φόβο, χαρά και φυσικά ανησυχούν για το πώς θα αντιδράσουν τα παιδιά τους στο νέο και άγνωστο περιβάλλον.

Αν, λοιπόν, οι γονείς περνούν όλες αυτές τις «φάσεις» φανταστείτε τι συμβαίνει στο μυαλό και την ψυχούλα των παιδιών και γιατί μερικά παιδάκια δυσκολεύονται πολύ να προσαρμοστούν στον παιδικό σταθμό.

Η Liz Petrone, μαμά 4 παιδιών, μοιράστηκε στη σελίδα της στο Facebook μια ιδέα για να αντιμετωπίσουμε όλοι οι γονείς το συνεχές κλάμα του παιδιού μας πριν τον παιδικό.

Φαίνεται αρκετά αποτελεσματικό. Διαβάστε και σκεφτείτε αν λειτουργεί και στην δική σας περίπτωση.

«Το άγχος του μικρού τελευταία είχε αυξηθεί κατά πολύ και δεν ξέρω γιατί. Ίσως έπρεπε να καταλάβω ότι κάτι τον απασχολούσε από τη στιγμή που με ρωτούσε διαρκώς πότε έχουμε Χριστούγεννα.

Μια μέρα τον είδα να μπαίνει στο σχολικό και να ξεσπά σε κλάματα. Αντιλαμβάνεστε πόσα κομμάτια έγινε η καρδιά μου. Αποφάσισα λοιπόν ότι αυτό δεν θα ξαναγινόταν και το επόμενο πρωί καθώς περιμέναμε και πάλι το σχολικό, πήρα το μικρό του χέρι, το φίλησα και με ένα μπλε στυλό ζωγράφισα πάνω του μια μικρή καρδιά και του είπα:

“Θέλω να κοιτάζεις αυτή την καρδιά κάθε φορά που φοβάσαι, που αγχώνεσαι, που σε κατακλύζουν συναισθήματα. Θέλω να την κοιτάζεις και να θυμάσαι πως ό,τι κι αν συμβαίνει εκεί έξω, εδώ υπάρχει πάντα κάποιος που σε περιμένει και σε αγαπά”.

Τον έβαλα στο σχολικό και περίμενα να με κοιτάξει από το παράθυρο, να μου χαμογελάσει ακόμα και να κλάψει. Αλλά εκείνος δεν με κοίταξε. Αντίθετα κοιτούσε όλη την ώρα τον καρπό του.

The anxiety has been strong with the littlest lately. I don’t know why. Maybe it’s the way the seasons shift, a little…

Gepostet von Liz Petrone am Mittwoch, 29. November 2017

Στην οικογένειά μας πάντα προσπαθούμε να αντιμετωπίζουμε τη νευρικότητα, το άγχος και την αρνητικότητα με ευφάνταστους τρόπους. Και σε αυτήν την περίπτωση μια μικρή καρδιά στον καρπό μας βοήθησε όλους. Ζωγράφισα ακόμα και εγώ μια στο χέρι μου. Όλα έχουν να κάνουν με το πόσο άνετα νιώθεις και όταν ξέρεις ότι κάποιος σε αγαπά η άνεση σου μεγαλώνει…»

Πόσο όμορφος – και απλός – τρόπος για να θυμίσεις σε όσους αγαπάς ότι θα είσαι δίπλα τους, δε συμφωνείτε;