Εμβολιάστηκαν οι γονείς του 3χρονου με καρδιοπάθεια – Πότε θα μεταφερθεί στη Γερμανία

Εμβολιάστηκαν οι γονείς του 3χρονου με καρδιοπάθεια - Πότε θα μεταφερθεί στη Γερμανία

Αισιόδοξα είναι τα νέα για το τρίχρονο παιδάκι που πάσχει από σοβαρή καρδιοπάθεια και το οποίο θα μετέβαινε στη Γερμανία σήμερα με air ambulance.

Ωστόσο, αυτό δεν καταστεί δυνατό καθώς οι γονείς του ήταν ανεμβολίαστοι.

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώθηκε χθες από το ιατρικό κέντρο πως το παιδί δεν θα γινόταν αποδεχτό καθώς οι γονείς του δεν ήταν εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο γονείς του τρίχρονου παιδιού, έχουν εμβολιαστεί.

Μετά και από την θετική αυτή εξέλιξη το παιδί θα συνεχίσει να νοσηλεύεται στο Μάκαρειο νοσοκομείο μέχρι να παρέλθουν ορισμένες μέρες από τον εμβολιασμό των γονιών του, όπως προνοεί η χώρα για να μπορέσουν να μεταβούν στη Γερμανία ώστε να μπορέσει το μικρό αγγελούδι να χειρουργηθεί.

Γιαννακη: «Τους είπαμε να κάνουν το μονοδοσικό»

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, δήλωσε στεναχωρημένη για την αρχική επιλογή των γονιών του 3χρονου παιδιού να μην εμβολιαστούν.

«Έχω στεναχωρηθεί. Έπρεπε να είχαν εμβολιαστεί για το καλό του παιδιού τους. Οι γονείς έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer. Εμείς τους είχαμε συστήσει να προχωρήσουν σε εμβολιασμό με μονοδοσικό εμβόλιο, ώστε να μεταβούν το συντομότερο στο εξωτερικό για τη δεύτερη σημαντική εγχείριση του παιδιού τους», είπε η κα Γιαννάκη.

Η κα Γιαννάκη εξήγησε πως, «ήταν όλα προγραμματισμένα, αλλά απαγορεύτηκε στους γονείς να το συνοδεύσουν λόγω των πρωτοκόλλων στην χώρα. Στείλαμε επιστολή ότι έλαβαν την πρώτη δόση και αν θα μπορούν να γίνουν αποδεκτοί στην χώρα ή αν μπορεί να αναμένει το παιδί για την εγχείριση. Ήρθαμε σε επικοινωνία και με το Ισραήλ αλλά ούτε εκεί τους επιτρέπεται η είσοδος. Πλέον είμαστε σε αναμονή».

Πηγές:Sigmalive,   ANT1 Κύπρου 

Διαβάστε επίσης:

Ακύρωσαν αεροδιακομιδή 3χρονου παιδιού στη Γερμανία – Γιατί δεν το δέχθηκαν ούτε στο Ισραήλ

Δεν θέλουν να εμβολιαστούν… ούτε καν για να σωθεί το παιδί τους – Η απίστευτη «οδύσσεια» ενός 3χρονου

Γνωρίστε την «κρυμμένη» και πιο μεγάλη ποταμολίμνη της Κύπρου – Ένα υπερθέαμα της φύσης (εικόνα)