Εμπρησμός σε σχολείο στη Λεμεσό με ύποπτους 15χρονους και 9χρονο

Υπόθεση συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, διάρρηξης κτιρίου και εμπρησμού διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού, έπειτα από φωτιά που τέθηκε σε αίθουσα του Ζ’ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού, με ύποπτους δυο 15χρονους και έναν 9χρονο.

Η φωτιά έγινε αντιληπτή το απόγευμα

Σύμφωνα με το ΤΑΕ Λεμεσού, η φωτιά έγινε αντιληπτή γύρω στις 3 το απόγευμα της Κυριακής και για την κατάσβεση της κλήθηκαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ στη σκηνή μετέβηκαν, για εξετάσεις, και μέλη της ΑΔΕ Λεμεσού.

Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες παραβίασαν το γραφείο των καθαριστριών και απέσπασαν κλειδιά των αιθουσών, τα οποία χρησιμοποίησαν για να εισέλθουν σε πέντε από αυτές. Σε μια από τις αίθουσες, οι δράστες έβαλαν φωτιά σε βιβλία, ενώ διαπιστώθηκε ότι παραβιάστηκαν και τα γραφεία των δυο διευθυντών Α’ και Β’ Κύκλου, χωρίς να κλαπεί οτιδήποτε. Από τη φωτιά προκλήθηκε ζημιά στην τοιχοποιία της αίθουσας και κάηκε ξύλινο έπιπλο.

Έπειτα από εξετάσεις, προέκυψε μαρτυρία εναντίον δυο 15χρονων και ενός 9χρονου, που κλήθηκαν στο ΤΑΕ Λεμεσού και έτυχαν χειρισμού στη βάση της νομοθεσίας για ανήλικους παρανομούντες.

Οι δυο 15χρονοι κατηγορήθηκαν γραπτώς, ενώ δεν υφίσταται ποινική ευθύνη για τον 9χρονο.

Διαβάστε επίσης:

“Λύνουμε” την οπτική ψευδαίσθηση και μαθαίνουμε πράγματα για τον εαυτό μας

Με αφορμή την Κ. Μίντλετον, γιατροί μιλούν για «επιδημία» καρκίνων σε νέους