«Είχα την τέλεια εγκυμοσύνη, αλλά τρομακτικό τοκετό»: Παραλίγο να χάσει τα μωρά της στη γέννα και προειδοποιεί

«Είχα την τέλεια εγκυμοσύνη, αλλά τρομακτικό τοκετό»: Παραλίγο να χάσει τα μωρά της στη γέννα και προειδοποεί

Τίποτα δεν προμήνυε ότι η Meg θα δυσκολευόταν τόσο να γεννήσει τα δυο παιδιά της, από τη στιγμή που η εγκυμοσύνη της ήταν τόσο καλή.

Η ίδια μπήκε στο δωμάτιο του τοκετού ήρεμη και ενθουσιασμένη για τον ερχομό των δίδυμων παιδιών της.

«Ήταν υγιέστατα. Οι υπέρηχοι ήταν καθαροί και δεν υπήρχαν επιπλοκές», είπε συγκεκριμένα στο Kidspot.com.au.

Ούτε εκείνη ούτε και κανένας άλλος μπορούσε να φανταστεί το πώς θα εξελισσόταν ο τοκετός της.

Η κύηση διδύμων ενέχει μεγάλο ρίσκο, γι’ αυτό και οι γιατροί την είχαν συμβουλεύσει να γεννήσει πριν την 38η εβδομάδα. Έτσι στις 16 Μαρτίου, όταν λίγο πριν μπει στην 38η εβδομάδα κύησης, είχε προγραμματίσει την εισαγωγή της στο μαιευτήριο.

«Είχα την τέλεια εγκυμοσύνη, αλλά τρομακτικό τοκετό»: Παραλίγο να χάσει τα μωρά της στη γέννα και προειδοποεί

«Άφηνα πάντα το σώμα μου να με οδηγήσει. Προτιμούσα πάντα τις φυσικές οδούς, οπότε οι τεχνητοί πόνοι και όλο αυτό ήταν κάτι που δεν το αποζητούσα», δήλωσε η 33χρονη μητέρα η οποία γέννησε φυσιολογικά τα 2 μεγαλύτερα παιδιά της.

Εφτά ώρες μετά την πρώτη επισκληρίδιο η γυναίκα ένιωθε πως τα μωρά θα κατέβουν. Λίγο μετά, μία έντρομη νοσοκόμα κάλεσε μια ολόκληρη ομάδα γιατρών στο δωμάτιο τοκετού.

Όπως διαπιστώθηκε το ένα από τα δύο μωράκια είχει υποστεί περιτύλιξη. Ο ομφάλιος λώρος είχε τυλιχθεί στον λαιμό του τόσο που κυνδίνευσε να πνιγεί.

«Εκείνη τη στιγμή είχα τρομερό άγχος. Έκλαιγα επειδή δεν ήξερα τι θα συμβεί», δήλωσε η μητέρα για την εμπειρία του τοκετού.

Οι γιατροί κατάφεραν να φέρουν τα μωρά στον κόσμο με την μέθοδο των βεντουζών, ενώ η μητέρα που βίωνε τρομακτικούς πόνους ακόμα και μέρες μετά τον τοκετό, είπε:

«Έπρεπε να γίνουν όλα πολύ γρήγορα και να κάνω και επισιοτομή, ώστε να ελέγξουν τα ζωτικά όργανα της μικρής. Αφού όλα πήγαν καλά και οι γιατροί δεν ανησυχούσαν για το δεύτερο μωρό, προσπάθησα να χαλαρώσω».

Δυστυχώς, όμως, και αυτή τη φορά οι γιατροί αναγκάστηκαν να κάνουν το ίδιο, καθώς οι παλμοί του μικρού αγοριού (του δεύτερου μωρού, δηλαδή), έπεφταν επικίνδυνα. Τα πράγματα εκτυλίχθηκαν καλά και τη δεύτερη φορά, αλλά η περιπέτειά των διδύμων δεν τελείωσε εκεί.

Οι κρίσεις και η μάχη για τη ζωή του μωρού

Τα μωρά λίγο μετά τον ερχομό τους στον κόσμο, πάθαιναν συνέχεια κρίσεις. Έτρεμαν ολόκληρα και οι γιατροί δεν μπορούσαν να σταματήσουν τις κρίσεις.

Μάλιστα, το αγόρι σταμάτησε κάποια στιγμή να αναπνέει και άρχισε να μελανιάζει. Με οξυγόνο οι γιατροί το επανέφεραν στη ζωή.

Το μικρό αγόρι είχε υγρό στο κεφαλάκι του, γεγονός που προκαλούσε τις έντονες κρίσεις και ήταν επικίνδυνο για τη ζωή του.

«Για μέρες ήταν σαν… νεκρός», λέει η μητέρα. «Τον είχαν στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών σε καταστολή. Προσευχόμουν διαρκώς».

Έπειτα από εξετάσεις οι γιατροί διαπίστωσαν πως το μωρό είχε εγκεφαλική αιμορραγία και χρειάστηκε να προβούν αμέσως σε επέμβαση για να το σώσουν. Τοποθέτησαν έναν σωλήνα στο κεφαλάκι του, ώστε να απορροφά το υγρό και να αποφεύγονται οι κρίσεις.

Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά και το μωρό άνοιξε τα μάτια του, έπειτα από 2 εβδομάδες που βρισκόταν σε καταστολή.

Οι γονείς ήταν καθημερινά μαζί με το μωρό τους, αλλά οταν ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού, έκαναν μέχρι και 10 ημέρες για να το δουν.

Το μωρό χρειάστηκε να χειρουργηθεί ξανά, ενώ οι γιατροί προειδοποίησαν τη μητέρα πως ο μοναδικός γιος της υπάρχει πιθανότητα να αναπτύξει εγκεφαλική παράλυση.

Η μητέρα που βλέπει την αργοπορία στην ανάπτυξη του γιου της, ανησυχεί μήπως και η δίδυμη αδερφή του αναπτύξει κάποιο πρόβλημα, εξαιτίας των δυσκολιών στον τοκετό.

Ωστόσο, η 33χρονη γυναίκα που πάσχει από κρίσεις άγχους, προσπαθεί να βρει τις ισορροπίες της και να μεγαλώσει τα παιδιά της ήρεμα. Παρά τις δυσκολίες, ο γιος της μεγαλώνει και είναι γεμάτος ενέργεια.

«Έξι μήνες πριν ήταν απλώς ένα άψυχο κορμάκι. Σήμερα είναι γεμάτος ενέργεια και ευτυχισμένος», λέει.

Η απάντηση των γιατρών

Το ζευγάρι από την Αυστραλία ψάχνει απαντήσεις για το τι συνέβη ακριβώς, χωρίς όμως να έχει προβεί σε μυνήσεις κατά του μαιευτηρίου και των γιατρών.

Οι εξετάσεις και τα τεστ έδειξαν πως η αιτία για τα όσα συμβαίνουν στο μωράκι είναι ο τοκετός.

«Ο γιατρός μάς ζήτησε συγγνώμη, αλλά δεν τον κατηγορούμε», είπε η μητέρα.

«Τον ρώτησα αν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο, αν υπήρξε κάποιο σημάδι που θα προλάμβανε τα όσα συνέβησαν.

Απάντησε πως δεν υπήρξε κάποια ένδειξη, αλλά αν ήξερε την εξέλιξη θα προχωρούσε άμεσα σε καισαρική», προειδοποιώντας τους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συζητούν ενδελεχώς με τον γιατρό τους κάθε ενδεχόμενο πριν τον τοκετό…