Εγγραφές σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την επιβεβαίωση

Εγγραφές σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την επιβεβαίωση

Από τις 5 έως και τις 7 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί για τη σχολική χρονιά 2022 – 2023 η επιβεβαίωση των εγγραφών  σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, όπως ενημερώνει γονείς και κηδεμόνες η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Υ.Π.Π.Α.Ν.).

Η επιβεβαίωση των εγγραφών θα γίνει, όπως και κατά την περσινή σχολική χρονιά, ηλεκτρονικά για όλους/ες τους/τις μαθητές/μαθήτριες των δημόσιων Δημοτικών Σχολείων και για όλα τα παιδιά 4 χρονών και άνω (με ημερομηνία γέννησης 1/9/2016 – 31/8/2018), που εγκρίθηκαν να φοιτήσουν στα Δημόσια Νηπιαγωγεία τη σχολική χρονιά 2022-2023.

Η Πύλη Ηλεκτρονικής Επιβεβαίωσης Εγγραφών στη διεύθυνση https://engrafes.moec.gov.cy/ θα είναι προσβάσιμη σε όλους/ες τους/τις γονείς/κηδεμόνες, ώστε να μπορούν να επιβεβαιώσουν ηλεκτρονικά την εγγραφή των παιδιών τους από την Τρίτη, 5 Απριλίου μέχρι και την Πέμπτη, 7 Απριλίου 2022. Οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να μεταβούν στη συγκεκριμένη Πύλη και μέσω του διαδικτυακού Συνδέσμου (Banner) που υπάρχει στον ιστότοπο του Υ.Π.Π.Α.Ν.: www.moec.gov.cy. Στον Σύνδεσμο (Banner) του Υ.Π.Π.Α.Ν. είναι αναρτημένο και Εγχειρίδιο Χρήσης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τους γονείς/κηδεμόνες, το οποίο και μπορούν να συμβουλευτούν.

Συγκεκριμένα, στις 5-7 Απριλίου 2022 ο/η γονέας/κηδεμόνας θα πρέπει να ακολουθήσει την πιο κάτω διαδικασία με στόχο την επιβεβαίωση της εγγραφής του παιδιού του/της:

1. Σύνδεση με την Πύλη Ηλεκτρονικής Επιβεβαίωσης Εγγραφών:
https://engrafes.moec.gov.cy/

2. Επιλογή του εικονιδίου Επιβεβαίωση Εγγραφής

3. Καταχώριση από τον/τη γονέα/κηδεμόνα:
– του αριθμού του κινητού του/της τηλεφώνου,
– της ηλεκτρονικής του/της διεύθυνσης – email (προαιρετικά),
– του αριθμού του Δελτίου Ταυτότητας του παιδιού του/της ή του διαβατηρίου ή του αριθμού ARC (ανάλογα με τον αριθμό ταυτοποίησης που είναι καταχωρισμένος στο σχολείο) και
– της ημερομηνίας γέννησης του παιδιού του/της με τη μορφή ηη/μμ/εεεε.

Επισημαίνεται ότι, αν οποιοδήποτε πεδίο απαιτεί να συμπληρωθούν γράμματα, αυτά πρέπει να καταχωριστούν με λατινικούς χαρακτήρες (αγγλικό αλφάβητο). Επίσης, όλοι οι αριθμοί (προσωπικός αριθμός εγγραφής, διαβατήριο, ARC, τηλέφωνο) πρέπει να είναι γραμμένοι χωρίς κενά (spaces), χωρίς παύλες, καθέτους ή τελείες και χωρίς μηδενικά στην αρχή.

4. Το Σύστημα προχωρεί αυτόματα στον έλεγχο και στην επιβεβαίωση των στοιχείων που καταχωρίστηκαν.
α) Με την ορθή καταχώριση των πιο πάνω πληροφοριών, το Σύστημα θα αποστείλει στο κινητό τηλέφωνο του/της γονέα/γονέως/κηδεμόνα/κηδεμόνος έναν Προσωρινό Κωδικό Πρόσβασης (OTP).
β) Στην περίπτωση που τα στοιχεία δεν καταχωρίστηκαν ορθά, θα εμφανιστεί μήνυμα για εκ νέου καταχώριση των απαραίτητων στοιχείων ή για επικοινωνία με το σχολείο του παιδιού για επιβεβαίωση των πιο πάνω στοιχείων.

5. Καταχώριση του Προσωρινού Κωδικού Πρόσβασης (OTP) στο Σύστημα, οπότε θα εμφανιστούν τα στοιχεία του/της μαθητή/μαθήτριας.

6. Για την ολοκλήρωση της επιβεβαίωσης της εγγραφής, το Σύστημα θα ζητήσει, προαιρετικά, επιπλέον πληροφορίες για τον/τη μαθητή/μαθήτρια. Ο/Η γονέας/ κηδεμόνας μπορεί να καταχωρίσει ή όχι τις συγκεκριμένες πληροφορίες. Στη συνέχεια θα πρέπει να επιλέξει Επιβεβαίωση Εγγραφής.

Οι γονείς/κηδεμόνες που δυσκολεύονται να κάνουν την ηλεκτρονική επιβεβαίωση, μπορούν να επικοινωνήσουν για παροχή βοήθειας, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, με το σχολείο που θα φοιτήσει το παιδί τους τη σχολική χρονιά 2022-2023.

Οι γονείς/κηδεμόνες, που θα κάνουν με επιτυχία την ηλεκτρονική επιβεβαίωση εγγραφής του παιδιού τους, θα λάβουν σχετικό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (αν αυτή έχει δοθεί).

Στις 8 ή 11 Απριλίου 2022, τα σχολεία θα επικοινωνήσουν, τηλεφωνικώς, με τους γονείς/ κηδεμόνες που δεν θα μπορέσουν, για οποιοδήποτε λόγο, να κάνουν ηλεκτρονικά την επιβεβαίωση εγγραφής του παιδιού τους, ώστε αφού εξασφαλίσουν τη συγκατάθεσή τους, να προβούν τα ίδια τα σχολεία στην επιβεβαίωση της εγγραφής των συγκεκριμένων μαθητών/ριών.

Διαβάστε επίσης:

Ποια εντολή έδωσε η Κέιτ στη πριγκίπισσα Σάρλοτ – Μία στιγμή που λίγοι παρατήρησαν

Στην Ανακρίτρια σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου: Όλες οι εξελίξεις για το αποτρόπαιο έγκλημα

Ιρλανδία: Έριξε δηλητήριο στα δημητριακά των 3 παιδιών της – Γιατί το δικαστήριο την αθώωσε