«Διώχνω την κυρία Κακιά Λέξη»: Ο έξυπνος τρόπος αυτού του σχολικού ψυχολόγου για να μη βρίζουν τα παιδιά

"Διώχνω την κυρία κακιά λέξης": Ο έξυπνος τρόπος αυτού του σχολικού ψυχολόγου για να μη βρίζουν τα παιδιά

Ένα από το συχνά προβλήματα που παρατηρούμε εμείς οι γονείς να εμφανίζονται καθώς τα παιδιά μας μεγαλώνουν και ειδικά αφού ξεκινήσουν το Δημοτικό, είναι ότι το λεξιλόγιό τους αρχίζει να περιλαμβάνει άσχημες λέξεις.

Στο ερώτημα «γιατί βρίζει το παιδί μου;», οι απαντήσεις μπορεί να είναι πολλές. Οι ειδικοί θα πουν ότι υπάρχουν διάφορες εκδοχές: Μήπως γελάσατε όταν το νήπιό σας για πρώτη φορά έμαθε πόσο αστείες μπορεί να γίνουν οι βρισιές; Τις άκουσαν στο σχολείο; Από φίλους ή μέσα στο σπίτι;

Η αλήθεια είναι ότι οι «κακές κουβέντες» είναι κάτι, το οποίο κάνουν όλα τα παιδιά από καιρού εις καιρόν. Το δοκιμάζουν, απλά για να δουν αντιδράσεις.

Το ερώτημα είναι τι κάνουμε για να εμποδίσουμε αυτή τη μη αποδεκτή συμπεριφορά και φαίνεται πως ο σχολικός ψυχολόγος κ. Χάρης Αντωνίου έχει βρει μια πολύ έξυπνη απάντηση.

«Διώχνω την κυρία Κακιά Λέξη»

Όπως δείχνει σε πρόσφατη ανάρτησή του, ένας έξυπνος τρόπος να σταματήσουν τα παιδιά να λένε κακές λέξεις είναι να τις… διώξουν! Συγκεκριμένα, στην ανάρτηση βλέπουμε την κακιά λέξη ζωγραφισμένη ως μια άγρια γυναίκα, στην οποία το παιδί φαίρεται να λέει: «Μου κάνεις κακό στο μυαλό μου, γι’αυτό θέλω να φύγεις μακριά μου. Εγώ μπορώ να λέω πώς νιώθω με όμορφες λέξεις.»

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα μαλώσετε το παιδί σας επειδή είπε μια κακιά λέξη, προτείνετέ του μια καλύτερη ιδέα: Πάμε να διώξουμε την κυρία Κακιά Λέξη; Και πιάστε τους μαρκαδόρους!

Διαβάστε ακόμα:

Γονείς 3χρονης με καρκίνο σε τελικό στάδιο της έκαναν το πάρτι της ζωής της

Σε Λευκωσία και Πάφο οι εξετάσεις του Center for Talented Youth (CTY) Greece

«Καμπανάκια» στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 21χρονος απέστειλε βίντεο με σεξουαλική κακοποίηση παιδιού