Δείτε το εξαιρετικό βίντεο που μαθαίνει στα μικρά παιδιά να αυτοπροστατεύονται από την ακτινοβολία των οθονών

Δείτε το εξαιρετικό βίντεο που μαθαίνει στα μικρά παιδιά να αυτοπροστατεύονται από την ακτινοβολία των οθονών

Ένα εξαιρετικό βίντεο δημιουργήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Κύπρου «Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού» (ΕΕΠΥΠ), ειδικά για τα μικρά παιδιά στο πλαίσιο της εκστρατείας «Ζώντας με την Τεχνολογία η Υγεία των Παιδιών Παραμένει Αναφαίρετο Δικαίωμα και Υποχρέωση Όλων».

Το στοχεύει να τα ενδυναμώσει στην αυτοπροφύλαξη και την διεκδίκηση του δικαιώματος σε υγιές περιβάλλον. Απώτερος στόχος η μείωση της αχρείαστης έκθεσης στην Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία (ΗΜΑ/RF), μέσα από την υιοθέτηση καλών πρακτικών για τη χρήση της τεχνολογίας όπως κινητά, τάμπλετς και λάπτοπ.

Δείτε το βίντεο:

Το βίντεο αποτελεί συνέχεια ανάλογου βίντεο για το παθητικό κάπνισμα και των τεσσάρων βίντεο της Επιτροπής για την ΗΜΑ/RF που έχουν διεθνώς καθιερωθεί και έχουν μεταφραστεί από οργανισμούς σε πολλές γλώσσες (Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Εβραϊκά, Εσθονικά, Σουηδικά).

Για περισσότερο υλικό, για τη σχετική βιβλιογραφία και άλλες πληροφορίες για την προστασία του παιδιού από τοξικούς παράγοντες, χημικές ουσίες και ακτινοβολίες, μπορείτε να επισκευθείτε την ιστοσελίδα της Επιτροπής στο www.paidi.com.cy (https://paidi.com.cy/). Συγκεκριμένα τα θέματα που αφορούν την Ακτινοβολία έχουν αναρτηθεί στο http://paidi.com.cy/aktinovolia/, συμπεριλαμβανομένης της διαθέσιμης βιβλιογραφίας.

Διαβάστε ακόμα:

Η εικόνα της ημέρας: Μοντέλο θηλάζει το μωρό της στα παρασκήνια λίγο πριν ανεβεί στο catwalk

Βαρκελώνη: Βρήκαν μωρό δύο μηνών σε τσάντα – Το είχαν εγκαταλείψει μέσα στο ψύχος

Tea afternoons… με τον υπέροχο “Μάγο του Όζ“ στο Μουσείο Παραμυθιού