Αυτό είναι το πρόγραμμα για τα rapid test στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης (πίνακας)

Αυτό είναι το πρόγραμμα για τα rapid test στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης (πίνακας)

Αρχίζει από σήμερα η διενέργεια διενέργειας οργανωμένου ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid antigen test) με λήψη ρινικού επιχρίσματος στα δημόσια κα ιδιωτικά σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές Σχολές).

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο οι κινητές μονάδες δειγματοληψίας του Υπουργείου Υγείας θα επισκέπτονται περιοδικά ανά εβδομήντα δύο (72) ώρες τα σχολεία, σύμφωνα με το πρόγραμμα που επισυνάπτεται και θα εξυπηρετούν αποκλειστικά τους/τις μαθητές/μαθήτριες.

Νοείται ότι στους ελέγχους προτρέπονται να συμμετέχουν όλοι/όλες οι μαθητές μαθήτριες (είτε είναι πλήρως εμβολιασμένοι είτε έχουν νοσήσει εντός των τελευταίων 180 ημερών) για να αποτυπώνεται, συστηματικά, η επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία και να εντοπίζονται έγκαιρα τυχόν κρούσματα, ώστε να διασφαλίζεται, κατά το δυνατό, η ασφαλέστερη λειτουργία των σχολείων με φυσική παρουσία.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα

Διαβάστε επίσης:

Mε κινητές μονάδες για rapid tests σε γυμνάσια και λύκεια ξεκινά η νέα σχολική χρονιά

Back to School για τους μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων με SafePass και μάσκες

Θλίψη: Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό 55χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών