Αυτή η μαμά ξεκίνησε την εκπαίδευση τουαλέτας στο μόλις …8 εβδομάδων μωρό της!

Ξεκίνησε την εκπαίδευση τουαλέτας στο μόλις ...8 εβδομάδων μωρό της!

Εμπνεύστηκε από άλλους γονείς που είδε να το κάνουν και αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμά της: Ο λόγος για την Alexis Abdelaziz, μια 26χρονη μαμά από τις ΗΠΑ που αποφάσισε να ξεκινήσει την εκπαίδευση τουαλέτας στην κορούλα της, όταν αυτή ήταν μόλις 8 εβδομάδων. Σήμερα η μικρή είναι 4 μηνών και, όπως επιμένει η μαμά της, της δείχνει με τον τρόπο της πότε θέλει να πάει στην τουαλέτα.

“Έβλεπα άλλους γονείς να το δοκιμάζουν και ήθελα να το κάνω και εγώ”, λέει η φυσικοθεραπεύτρια από την Καλιφόρνια. “Λίγο αφού γέννησα άρχισα να αναζητώ τεχνικές και τελικά κατέληξα στην μέθοδο “εξάλειψης επικοινωνίας”, κατά την οποία προσπαθείς να καταλάβεις τι θέλει ένα μωρό από κάποιο “σήμα” που σου κάνει, π.χ. κάποιο σύμβολο με τα χέρια του ή κάτι που σου δείχνει. Τότε οι γονείς μπορούν να βάλουν το μωρό πάνω από μια λεκάνη ή γιογιό, να κάνουν έναν ήχο και το μωρό αυτόματα θα ουρήσει!

Η Alexis λέει, ότι ήταν νευρική όταν άρχισε να δοκιμάζει την τεχνική αυτή. Αλλά λειτούργησε ήδη από την πρώτη φορά.

“Από τότε δεν έχουμε σταματήσει ούτε μια φορά. Κάθε μέρα, μάλιστα, γίνεται όλο και πιο συνεπής και καταλαβαίνει περισσότερα”.

Η Aya μόλις έγινε 5 μηνών, όμως ήδη από δύο εβδομάδων κάνει στους γονείς της “σήματα” για να τους δείξει τι θέλει. “Συνήθως τη ρωτάω αν θέλει να πάει στην τουαλέτα ή της δείχνω μια λεκάνη και την πηγαίνω.”

Η μαμά της, επίσης, μαθαίνει στην κόρη της νοηματική. “Έχει πολλά οφέλη να γνωρίζουν τα μωρά πώς να επικοινωνούν πριν καταφέρουν να μιλήσουν. Με τον τρόπο αυτό τα κατανοούμε κι εμείς καλύτερα και έτσι γλυτώνουμε τα πολλά tantrums που προκύπτουν λόγω αδυναμίας επικοινωνίας”.

Σε κάθε περίπτωση, η ίδια επιμένει, ότι σημασία έχει η συνέπεια. “Αν κάποια μέρα σταματήσω να την πηγαίνω στην τουαλέτα, είμαι σίγουρη, ότι όλη η προσπάθειά μας θα ακυρωθεί”, λέει η ίδια. Και γι’αυτό, κάθε φορά που βγαίνει με την κόρη της από το σπίτι, παίρνει μαζί και την σχετική κάρτα με την τουαλέτα!

“Δεν κάνω ό,τι κάνω για να δείξω, ότι το μωρό μου είναι καλύτερο από άλλα, μα γιατί βλέπω πόσο πιο χαρούμενη είναι, ότι δεν είναι αναγκασμένη να φορά μια λερωμένη πάνα για ώρες.”

Photo credtis: Alexis Abdelaziz / SWNS

Διαβάστε ακόμα:

Αυτός ο μικρός χορωδός έκλεψε την παράσταση στην κηδεία της Ελισάβετ – Απλά ακούστε τον (video)

Σε τραγική κατάσταση οικογένεια με 3 παιδιά: Χωρίς ρεύμα – Πλένονται με μπουκάλια!

Καλά τα νέα για τον 11χρονο Λάμπρο! Η υγεία του βελτιώνεται και γεμίζουμε αισιδοξία