«Αυτή είναι η μοναδική φωτογραφία που έχω και τα τρία μου παιδιά μαζί»: Μία συγκλονιστική εξομολόγηση

«Αυτή είναι η μοναδική φωτογραφία που έχω και τα τρία μου παιδιά μαζί»: Μία συγκλονιστική εξομολόγηση

Μία μόνο φωτογραφία τής θυμίζει τα τρία παιδάκια της. Τα τρίδυμά της, από τα οποία τα κατάφερε το ένα. Η εξομολόγηση αυτής της μαμάς φέρνει δάκρυα στα μάτια, αλλά περνά και ένα μήνυμα δύναμης.

«Αυτή είναι η πρώτη μου οικογενειακή φωτογραφία. Είναι επίσης, η μοναδική οικογενειακή φωτογραφία μου. Δεν υπάρχουν άλλες φωτογραφίες με τα τρία αδελφάκια στο πάρκο, ούτε με τις ίδιες πιτζάμες το πρωί των Χριστουγέννων. 

Αυτό είναι ό,τι έχω όλο κι όλο. Δεν υπάρχουν φωτογραφίες από νεογέννητα με μένα και τον σύζυγό μου στο δωμάτιο του μαιευτηρίου. Καμία χαρούμενη στιγμή από τότε που καλωσορίσαμε τα τρίδυμά μας. 

Δεν υπάρχουν αναμνήσεις με τα παιδιά μας μαζί. Μόνο αυτή η μοναδική φωτογραφία.  Ένας υπέροχος στις 8 εβδομάδες της εγκυμοσύνης μου. Είναι η μία και μοναδική φορά που είδαμε και τα τρία μας μωρά μαζί.

Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι δεν θα τα ξανάβλεπα στην ίδια φωτογραφία. Σίγουρα, έχουμε πολλά στιγμιότυπα από τους υπερήχους σε όλη μου την εγκυμοσύνη. Όμως, αυτή είναι η μοναδική που βλέπουμε όλα μας τα μικρά μαζί. 

Όσο εξελίσσεται η εγκυμοσύνη σου, σίγουρα δεν φαντάζεσαι, ότι θα πάει κάτι λάθος. Αντ’ αυτού αγκαλιάζεις αυτήν την λάμψη της εγκυμοσύνης, αυτές τις μικρές εικόνες χωρίς να φαντάζεσαι, ότι μπορεί να είναι και οι τελευταίες. 

Αυτή είναι η μόνη φωτογραφία που έχω από τα τρίδυμά μου. Η πρωτότοκη κόρη μου πέθανε στα χέρια μου, λίγες ώρες πριν γεννηθούν τα άλλα δύο της αδελφάκια. Ο γιος μου πέθανε δύο μήνες μετά. Έχω μόνο ένα στη ζωή.  Όμως, αυτή η φωτογραφία μου θυμίζει, ότι τα τριδυμάκια μου υπήρξαν. 

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που μπορεί να έχουν μία παρόμοια φωτογραφία. Μοιραζόμαστε τον στενάχωρο δεσμό της απώλειας παιδιού. Είναι επώδυνο, μοναχικό…  Βλέπουμε από μακριά άλλες οικογένειες, φανταζόμαστε πώς θα ήταν οι ζωές μας, αν ζούσαν τα παιδιά μας. 

Αν’ αυτού, κοιτάμε αυτήν την μία φωτογραφία και σκεφτόμασταν πώς θα μπορούσαν να είναι. Μα, όσο κοιτάζω αυτή τη φωτογραφία δεν σκέφτομαι ποτέ «γιατί σε μένα;».  Γυρίζω πίσω με ένα χαμόγελο, θυμούμενη τις πρώτες γεμάτες χαρά και ελπίδα πρώτες μέρες της εγκυμοσύνης μου. 

Αυτή είναι η μοναδική φωτογραφία που έχω και τα τρία παιδιά μου μαζί. Μία φωτογραφία που θα φυλάω για πάντα. Τρία μικρά μωράκια μαζί στην κοιλιά μου. Αυτή η εικόνα είναι η πανέμορφη υπενθύμιση για την πρώτη φορά που έγινα μητέρα».

Διαβάστε επίσης:

Δεν θα πιστέυετε ποιος ήχος κοιμίζει και το πιο ανήσυχο μωρό – Αποθεώνεται από τους γονείς! (vid)

Σιαμαία ενωμένα στο στέρνο διαχωρίστηκαν σε μόλις 9 ώρες – Η επαναστατική επέμβαση που έσπασε ρεκόρ

Προσοχή με τις παιδικές οδοντόβουρτσες! Αυτός είναι ο Νο 1 κίνδυνος για τα παιδιά (εικόνες)