Απίστευτο: 25χρονη γέννησε εννιάδυμα – Πέντε κορίτσια και τέσσερα αγόρια

Ούτε δίδυμα, ούτε τρίδυμα, ούτε καν τετράδυμα… Μία 25χρονη κοπέλα – φαινόμενο σε μία μόνο ημέρα έφερε στον κόσμο εννέα υγιέστατα μωράκια σε νοσοκομείο του Μαρόκο, την Τρίτη. 

Η Χαλίμα Σισέ, με καταγωγή από το Μαλί, έγραψε ιστορία ως η μητέρα των εννιαδύμων – πέντε κορίτσια και τέσσερα αγόρια– και τόσο εκείνη, όσο και τα μωρά είναι καλά στην υγεία τους, όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας του Μαλί.

Σύμφωνα μετους γιατρούς στο νοσοκομείο, τόσο του Μαλί, όσο και του Μαρόκο, η 25χρονη φαινόταν πως περίμενε επτάδυμα, ωστόσο με καισαρική τομή έφερε στον κόσμο εννέα μωρά, κάτι που προκάλεσε έκπληξη στους γιατρούς, που δεν είχαν δει στους υπερήχους τα άλλα δύο μωρά.

Έπειτα από παραμονή δύο εβδομάδων σε νοσοκομείο του Μπαμάκο (πρωτεύουσας του Μαλί) οι γιατροί διαπίστωσαν, ότι η κοπέλα χρειαζόταν ειδική φροντίδα, λόγω της σπάνιας περίπτωσής της. 

Συνεπώς, κατόπιν οδηγίας του υπηρεσιακού προέδρου της μεταβατικής κυβέρνησης του Μαλί, Bah Ndaw, η κοπέλα μεταφέρθηκε στο Μαρόκο, όπου και γέννησε. 

Η εννιάδυμη κύηση είναι μια εξαριετικά σπάνια περίπτωση και πολλές φορές τα νεογέννητα μπορεί να μην επιβιώσουν.

Πηγές: Reuters, Anadolu