Απίστευτη ιστορία: Γυναίκα γέννησε δίδυμα ενώ βρισκόταν σε τεχνητό κώμα λόγω covid-19

Μία απίστευτη και συνάμα συγκινητική ιστορία έρχεται από τη Βρετανία, όπου μια έγκυος που κατάφερε να επανέλθει από το τεχνητό κώμα, συνειδητοποίησε ότι είχε φέρει στον κόσμο υγιέστατα δίδυμα.

Η Περπέτουαλ Ούκε, ρευματολόγος και επικεφαλής ιατρικής ομάδας στο νοσοκομείο του Μπέρμιγχαμ, εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα του κορωνοϊού στα τέλη Μαρτίου.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Βασίλισσα Ελισάβετ» και αρχικά χρειάστηκε αναπνευστική υποστήριξη με αναπνευστήρα, αλλά σύντομα η κατάστασή της επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα οι γιατροί να την υποβάλουν σε τεχνητό κώμα.

Το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου αποφάσισε να εκτελέσει καισαρική τομή για να φέρει στον κόσμο τα δίδυμα που κυοφορούσε, παρόλο που η γυναίκα βρισκόταν στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Όταν κατάφερε να επανέλθει από το τεχνητό κώμα η νεαρή γυναίκα φοβήθηκε ότι είχε χάσει τα μωρά της.

Η επαναφορά από το κώμα ήταν η χειρότερη πτυχή της περιπέτειας μου. Έβλεπα εφιάλτες και παραληρούσα. Δεν μπορούσα να δω την κοιλιά μου και νόμιζα ότι είχα χάσει τα μωρά μου», δήλωσε η ίδια η γιατρός σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Τα δίδυμα, ένα κορίτσι βάρους 765 γραμμαρίων και ένα αγόρι βάρους 850, μεταφέρθηκαν σε μονάδα εντατικής θεραπείας στην γυναικολογική κλινική του νοσοκομείου του Μπέρμιγχαμ, ενώ η μητέρα τους κατόρθωσε να επανέλθει από το κώμα.

Η γυναίκα, η οποία είναι μητέρα δύο ακόμα παιδιών, αναγκάστηκε να περάσει άλλες 16 ημέρες σε μονάδα αυξημένης φροντίδας του νοσοκομείου προτού καταφέρει να δει για πρώτη φορά τα νεογέννητα παιδιά της.