Αντιμέτωπος ακόμη και με απόλυση ο καθηγητής που ζωγράφισε τον Ιησού γυμνό (εικόνες)

Αντιμέτωπος ακόμη και με την απόλυση βρίσκεται ο καθηγητής Γιώργος Γαβριήλ, ο οποίος παρουσιάζεται στις 6 Οκτωβρίου ενώπιον της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, με αφορμή τα αμφιλεγόμενα σκίτσα του, με τον Ιησού, τα οποία πυροδότησαν έντονες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με την επιστολή που έλαβε ο καθηγητής Γαβριήλ από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα Πολίτης, την 6η Οκτωβρίου κλήθηκε για ακρόαση των πειθαρχικών κατηγοριών που έχουν διατυπωθεί εναντίον του.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο καθηγητής είναι αντιμέτωπος με πέντε κατηγορίες οι οποίες αφορούν ενέργειες ή συμπεριφορές παράλειψης άσκησης θεμελιωδών καθηκόντων, το γεγονός δηλαδή ότι δημοσίευσε τόσο στην προσωπική του ιστοσελίδα όσο και στον ημερήσιο τύπο, πίνακες και έργα που, όπως αναφέρεται, προσβάλουν με το περιεχόμενό τους πολιτειακούς και θρησκευτικούς θεσμούς.

Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο που διατυπώνει η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, ο καθηγητής Γαβριήλ αντιμετωπίζει κατηγορίες μη συμμόρφωσης με τις οδηγίες της αρμόδιας Αρχής.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή, ο καθηγητής, εαν το επιθυμεί μπορεί να προσκομίσει μάρτυρες και αποδεικτικά στοιχεία υπέρ του ενώ εαν δεν εμφανιστεί, η επιτροπή είτε μπορεί να απαιτήσει την προσωπική του προσαγωγή, είτε να προχωρήσει στην ακρόαση της υπόθεσης χωρίς την παρουσία του.

Η επιστολή έρχεται έπειτα από πειθαρχική έρευνα που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας ενώ παράλληλα σημειώνεται ότι εάν καταδικαστεί μπορεί να σημαίνει μέχρι και παύση.

Γιώργος Γαβριήλ: «Απαγορεύουν το δικαίωμα στην έκφραση»

Ο ίδιος ο κ.Γαβριήλ σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ανέφερε πως «η Επιτροπή και το ΥΠΠΑΝ καταργεί ή και μου απαγορεύει το δικαίωμα στην έκφραση, καταργεί το δικαίωμα των εκπαιδευτικών να δημιουργούν στον ελεύθερο τους χρόνο».

«Οριοθετούν την τέχνη, τη σκέψη και τη δημιουργικότητα των καλλιτεχνών. Απαγορεύουν το δικαίωμα των καλλιτεχνών να μπορούν να αφουγκράζονται το πολιτικοκοινωνικό γίγνεσθαι της εποχής τους. Απαγορεύουν την κριτική σκέψη Το έργο μου δεν έχει καμιά σχέση με τα εκπαιδευτικά μου καθήκοντα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε με γονείς, ούτε με μαθητές, ούτε με εκπαιδευτικούς», σημείωσε.

Πηγές: Φιλελεύθερος, Sigmalive

Διαβάστε επίσης:

«Η Τέχνη δεν φιμώνεται»: Πολίτες διαδηλώνουν στο πλευρό του καθηγητή με τα αμφιλεγόμενα σκίτσα

Τι λέει ο καθηγητής που ζωγράφισε τον Ιησού γυμνό και προκάλεσε σάλο

Πειθαρχική έρευνα διέταξε το Υπουργείο Παιδείας για τον καθηγητή με τα αμφιλεγόμενα έργα