Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου: Τα μέτρα για τη λειτουργία του μετά τα κρούσματα κορωνοϊού

Δέκα είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, με τις αρχές να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα πρόληψης και προστασίας του κοινού.

Στο παραπάνω πλαίσιο, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, ενημερώνει το κοινό:

Η Υπηρεσία Κατ’ Οίκον Νοσηλευτικής Φροντίδας θα συνεχίσει να προσφέρεται, αφού ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και σε συνεννόηση με τους ασθενείς.

  • Η Υπηρεσία Μεταφοράς Ασθενών αναστέλλεται
  • Αναβάλλονται όλες οι ομαδικές συναντήσεις της Υπηρεσίας Ψυχοκοινωνικής Στήριξης και Φυσιοθεραπείας
  • Οι εκδηλώσεις του Συνδέσμου που ήταν προγραμματισμένες το Μάρτιο αναβάλλονται

Τι θα γίνει με το κέντρο “Αροδαφνούσα”

Η Διεύθυνση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και της «Αροδαφνούσας» αποφάσισε όπως ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ όλες οι επισκέψεις στο Νοσηλευτήριο από σήμερα μέχρι νεότερης ενημέρωσης.

Σκοπός της πιο πάνω οδηγίας είναι για να προστατεύσουμε κατά κύριο λόγο τους ασθενείς μας αλλά και τους γύρω μας.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι νοσηλευτές του Κέντρου θα ενημερώνουν το συγγενή ο οποίος έχει δηλωθεί ως υπεύθυνος για τον ασθενή και αφού αξιολογηθεί η περίπτωση, θα δίνεται άδεια για επίσκεψη. Σε αυτή τη περίπτωση ο επισκέπτης θα πρέπει να περιοριστεί στο δωμάτιο του ασθενή και θα είναι υποχρεωμένος να φορά ιατρική μάσκα. Η μετακίνηση των επισκεπτών στους κοινόχρηστους χώρους και διαδρόμους του νοσηλευτηρίου θα απαγορεύεται αυστηρά.

Η λειτουργία του “Ευαγόρειου” Κέντρου Ανακοφουστικής Φροντίδας

Μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊου στην Κύπρο και επειδή οι ασθενείς που λαμβάνουν υπηρεσίες Ημερήσιας Φροντίδας στο «Ευαγόρειο» Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας στη Λεμεσό βρίσκονται στην ομάδα υψηλού κινδύνου να προσβληθούν από τον ιό, η Διεύθυνση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου καλεί τους ασθενείς να:

  • Προσέρχονται στο Κέντρο μόνο για επείγουσες θεραπείες και αναλύσεις
  • Προσέρχονται στο Κέντρο χωρίς συνοδούς εκτός εκεί που είναι ανάγκη
  • Οι επισκέπτες θα πρέπει να τηρούν αυστηρά τους κανόνες υγιεινής που αναφέρονται στις ανακοινώσεις των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας του Κράτους

Τα πιο πάνω μέτρα θα ισχύουν μέχρι νεώτερης ανακοίνωσης