Αλμυρά muffins με προσούτο και σπανάκι: Το σνακ που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι

Κάθε φορά που προτείνετε στο παιδί να φάει σπανάκι εκείνο αντιδρά έντονα; Ξεχάστε γκρίνιες και φωνές δοκιμάζοντας την παρακάτω εύκολη συνταγή για muffins με σπανάκι και προσούτο.

Υλικά:

6 αυγά

½ κούπα γάλα

¾ της κούπας μαλακό, κατσικίσιο τυρί, τριμμένο

½ της κούπας κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους και ψημένη

150γρ. σπανάκι baby, που το έχετε περάσει από το τηγάνι και έχει βγάλει τα υγρά του

50γρ. προσούτο, σοταρισμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια

Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο. Λαδώστε μία φόρμα για muffins, 12 θέσεων.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το τυρί, το σπανάκι και την πιπεριά.

Χωρίστε το μείγμα στις θέσεις για τα muffins. Τοποθετήστε τα κομματάκια του προσούτο πάνω από το καθένα και ψήστε για 20 με 25 λεπτά.

Αφήστε να κρυώσουν για λίγο και ξεφορμάρετε. Σερβίρονται ζεστά, ενώ διατηρούνται στο ψυγείο μέχρι και 5 μέρες.