Αδιανόητο! 18 μηνών μωράκι πέθανε, αφού οι γονείς του το υπέβαλαν σε vegan διατροφή

Κανένας νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να διαχειριστεί την είδηση που θέλει ένα μωράκι μόλις 18 μηνών να πεθαίνει, αφού οι γονείς του το υπέβαλαν σε vegan διατροφή.

Συγκεκριμένα, ζευγάρι στη Φλόριντα των ΗΠΑ, εφάρμοζε χορτοφαγική δίαιτα και στα 4 παιδιά του. Το μικρότερο μέλος της οικογένειας, ωστόσο, φαίνεται πως δεν άντεξε και πέθανε από υποσιτισμό, όπως δείχνουν τα στοιχεία.

Η 35χρονη Σέιλα Ο’ Λίρι και 30χρονος Ράιαν Ο’ Λίρι συνελήφθησαν μετά το περιστατικό, όταν και διαπιστώθηκε ότι το παιδί – υπενθυμίζουμε ότι ήταν 18 μηνών- ζύγιζε όσο ένα μωράκι 7 μηνών.

Υποσιτισμένα και τα άλλα δύο παιδιά

Οι Αρχές βρήκαν τα άλλα δυο παιδιά της οικογένειας, ηλικίας 3 και 5 ετών, να φαίνονται εξίσου υποσιτισμένα και με μικρή σωματική διάπλαση, σε σχέση με την ηλικία τους. Το τρίτο παιδί, ηλικίας 11 ετών, βρισκόταν κι εκείνο στο σπίτι, ωστόσο ήταν σε καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με τα αδέρφια του.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, η μητέρα υποστήριξε πως το άτυχο παιδί δεν είχε τραφεί με κάτι διαφορετικό, πέρα από μητρικό γάλα την εβδομάδα που προηγήθηκε του θανάτου του, ενώ θεωρούσε πως δεν πεινούσε, επειδή έβγαζε δόντια.

Τα δυο παιδιά που κατάφεραν να επιβιώσουν μεταφέρθηκαν σε υπηρεσία παιδικής πρόνοιας, ενώ η μεγαλύτερη ετεροθαλής αδελφή τους πήγε να ζήσει με τον βιολογικό της πατέρα στη Βιρτζίνια.

Οι γονείς που κατηγορούνται για τον θάνατο του μωρού τους

Η συγκεκριμένη υπόθεση θυμίζει πολύ μία παρόμοιά της, στην Αυστραλία κατά την οποία ένα κοριτσάκι 19 μηνών παραλίγο να χάσει τη ζωή του, λόγω της διατροφής που υπέβαλαν οι γονείς του.