6 πράγματα που σε εκνευρίζουν απίστευτα όταν γίνεσαι γονιός

Το Infokids.com.cy συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τα 6 πράγματα που εκνευρίζουν απίστευτα όσους γίνονται γονείς.

1. Να χτυπά το κουδούνι ο ταχυδρόμος νωρίς το πρωί

Όταν δεν έχεις παιδιά δεν σε νοιάζει τι ώρα θα σου χτυπήσει το κουδούνι ο ταχυδρόμος. Το δράμα ξεκινά όταν μετά κόποις και βασάνων έβαλες το μωρό σου για ύπνο κι εκεί που ήλπιζες ότι θα ηρεμήσει και θα μπορέσεις να κάνεις επιτέλους τις δουλειές του σπιτιού χτυπά το κουδούνι ο ταχυδρόμος, το μωρό κλαίει και ο εφιάλτης αρχίζει ξανά!

2. Nα σου πιάνει την κουβέντα και να σου εξιστορεί την ιστορία της ζωής της η κοπέλα στο σούπερ μάρκετ

Πριν γίνεις μαμά, είχες χρόνο να χαζολογήσεις στο σούπερ μάρκετ και να μιλήσεις με τις πωλήτριες και τις ταμίες που γνωρίζεις. Τώρα που είσαι μαμά και ο χρόνος είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμος, δεν βρίσκεις ενδιαφέρον αλλά ούτε και ουσιαστικό να ακούς τα προβλήματα και την ιστορίες της καθημερινότητας άλλων ανθρώπων που δεν έχουν τα δικά σου ζόρια. Όταν ο χρόνος που έχεις διαθέσιμος για τα ψώνια είναι 10 λεπτά επ΄ουδενί δεν έχεις ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση να ακούς τα προβλήματα των άλλων.

3. Η αναμονή σε κάθε είδους ουρά

Πάντα η αναμονή στην ουρά είναι εκνευριστική και απίστευτα χρονοβόρα. Τα πράγματα γίνονται πιο ανυπόφορα όταν μαζί σου στην ουρά έχεις ένα ή περισσότερα παιδιά που δεν αντιλαμβάνονται την περίσταση και θέλουν να τελειώνουν μια ώρα αρχύτερα με το μαρτύριο του να στέκονται όρθια για αρκετή ώρα χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι άλλο.

4. Η κατακραυγή του δημόσιου θηλασμού

Πριν γίνεις μαμά δεν σε απασχολούσε το ζήτημα του δημόσιου θηλασμού. Όταν όμως έγινες μαμά έζησες στο πετσί σου πώς είναι να στοχοποιείσαι για το πιο απλό και φυσικό πράγμα στο κόσμο, το να θηλάζεις το παιδί σου σε δημόσιο χώρο. Θεωρείς αδιανόητο να υπάρχουν επικριτές του θηλασμού που αδυνατούν να αποδεχθούν  ότι αποτελεί τον φυσικό τρόπο διατροφής των βρεφών και των νηπίων, συνεπώς δεν υπάρχει ωράριο και συγκεκριμένος χώρος όπου μπορεί να τραφεί ένα μωρό. Γίνεσαι έξω φρενών με τα ενοχλητικά βλέμματα των άλλων όταν επιχειρείς να θηλάσεις δημόσια και ως εκ τούτου πολλές φορές να στερείσαι τις εξόδους με το μωρό σου.

5. Οι φίλοι που επιμένουν να αντιμετωπίζουν τα κατοικίδια τους σαν να είναι μωρά

Πριν γίνεις γονιός ήταν χαριτωμένο να ακούς γνωστούς και φίλους να αντιμετωπίζουν το κατοικίδιο τους σαν μωράκι. Τα πράγματα άλλαξαν άρδην όταν απέκτησες δικό σου μωρό. Θέλεις τόσο πολύ να πεις στους φίλους σου ότι η απόκτηση ενός ζώου δεν σε κάνει αυτομάτως και γονέα. Θέλεις να τους πεις ότι μπερδεύουν την παροιμία «το σκυλί σου και το παιδί σου όπως το μάθεις». Η γονεικότητα είναι κάτι πολύ πιο δύσκολο, πολύ πιο επίπονο και θέλει καθημερινή δουλειά. Τα κατοικίδια είναι μια συντροφιά και σε καμία περίπτωση δεν είναι υποκατάστατο των παιδιών.

6. Οτιδήποτε έχει πάνω του glitter

Το glitter μπορεί να αναβαθμίζει το στιλ σου και να σου χαρίζει αστραφτερές εμφανίσεις, εντούτοις μετατρέπεται στον απόλυτο μπελά όταν αποκτάς παιδιά. Απεχθάνεσαι καθετί που έχει πάνω του glitter για τον απλούστατο λόγο ότι οι στραφταλιζέ αυτές κουκίδες διασκορπίζονται παντού, τα βλέμματα των μωρών αιχμαλωτίζονται από την λάμψη του glitter και σπεύδουν να βάλουν τη γλώσσα τους επάνω για να το γευτούν. Όπως καταλαβαίνετε, οι γονείς πασχίζουν να αποφύγουν κάθε είδους επιφάνεια με glitter.