5 “έξυπνα” κανάλια στο YouTube για παιδιά που αγαπούν τις επιστήμες

5 “έξυπνα” κανάλια στο YouTube για παιδιά που αγαπούν τις επιστήμες

Όσο κι αν θέλουμε να το αποφύγουμε, το καλοκαίρι τα περισσότερα παιδιά, όταν δεν απολαμβάνουν βουτιές στην θάλασσα, “βουτούν” στον κόσμο του διαδικτύου. Με το να εξαφανίζουμε τα tablet το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να έρθουμε σε σύγκρουση μαζί τους. Το να βάλουμε περιορισμό στον χρόνο που θα ξοδεύουν σε αυτά είναι μία πολύ καλή λύση.

Να σας προτείνουμε και μία καλύτερη; Να αποτρέψετε τα παιδιά σας να παρακολουθούν ανόητα (ή και ακατάλληλα για την ηλικία τους) βίντεο στο YouTube, συστήνοντάς τους κανάλια, τα οποία ασχολούνται με θέματα επιστημονικά ή… μυθολογικά! Για να σας κάνουμε τη ζωή πιο εύκολη βρήκαμε εμείς για εσάς 5 τέτοια κανάλια, εκ των οποίων μάλιστα επιλέξαμε και από ένα βίντεο που πραγματικά αξίζει να παρακολουθήσει το παιδί σας.

Celestia: Ένα κανάλι για τους μικρούς λάτρεις της Αστρονομίας

“Η Αφροδίτη, ο Γαλιλαίος και το Ηλιοκεντρικό σύστημα” είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα βίντεο που θα παρακολουθήσει το παιδί σε αυτό το κανάλι.

Palaiopaido: Το κανάλι ασχολείται με την παλαιοντολογία και τη βιολογία

Αν τα παιδιά σας έχουν πάθος με τους δεινόσαυρους και τα προϊστορικά ζώα, αξίζει να παρακολουθήσουν το βίντεο με τα top8 προϊστορικά ζώα της Ελλάδας.

Γεωλογία για όλους: Ένα κανάλι αφιερωμένο στα πετρώματα, τα ηφαίστεια και τα φαράγγια

Αξίζει να δείτε με τα παιδιά το ειδικά προσαρμοσμένο βίντεο “Οι τύποι των πετρωμάτων”.

The Mythologist: Ένα κανάλι αφιερωμένο στους λάτρεις της μυθολογίας

Περίπου 120.000 followers έχει το φοβερό αυτό κανάλι, στο οποίο τα παιδιά θα πάρουν απαντήσεις σε διαχρονικά ερωτήματα όπως “Τι απέγινε η ωραία Ελένη μετά τον πόλεμο της Τροίας” και “Η πιο μυστηριώδης γιορτή της Αρχαίας Ελλάδας”.

Γεωγραφικοί: Για να αγαπήσουν ακόμα περισσότερο τη Γεωγραφία

Υπάρχει ωραιότερο μάθημα από τη Γεωγραφία; Έπειτα από αυτό το κανάλι, τα παιδιά θα συμφωνήσουν, ότι μάλλον δεν υπάρχει! Δείτε μαζί τους το διασκεδαστικό βίντεο: “10 χωρούλες που μπερδεύουμε”.

Διαβάστε ακόμα:

Έγκριση από τον ΕΟΦ για σωτήρια θεραπεία κατά σπάνιας δερματικής ασθένειας σε βρέφη!

Έχοντας μεγαλώσει χωρίς πατέρα αυτός ο μπαμπάς έφτιαξε κανάλι στο YouTube για παιδιά που χρειάζονται πατρικές συμβουλές

Τα υπέροχα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν διαθέσιμα στο YouTube!